Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Doi bătrâni s-au certat din cauza unui teren


   Doi bătrâni din Vidra au ajuns să se judece la Panciu din cauza unui conflict ai cărui protagoniști au fost în toamna anului trecut. Maria I. a susținut în fața instanței că la data de 5 noiembrie 2012, a fost bătută de consăteanul său Niculae Bogiu, iar în urma loviturilor s-a ales cu leziuni pentru a căror vindecare a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale.
   Potrivit rechizitoriului, agresiunea s-a petrecut pe fondul neînțelegerilor provocate de un teren, care nu aparținea niciuneia dintre părți, dar pe care amândoi doreau să-și dea animalele la pășunat. Cu ocazia cercetărilor, bătrânul a recunoscut fapta, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat și în fața judecătorului, unde Niculae Bogiu a susținut că Maria I. ar fi fost lovită chiar de fiica sa. „Au venit spre mine, iar când fiica ei a vrut să mă lovească cu bățul, eu m-am ferit, așa că ea a dat în mâna mamei sale. Aceasta a început să țipe, după care și-a luat animalele și a plecat”, a spus bătrânul.
   Afirmațiile lui au fost contrazise, însă, de fiica victimei, care a a declarat că ea nu a asistat la conflict, iar ulterior a fost nevoită să-și ajute mama în gospodărie, ca urmare a faptului că aceasta nu-și mai putea folosi mâna lovită.
   Pentru că nu și-a putut dovedi nevinovăția, Niculae Bogiu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru vătămare corporală. De asemenea, el a mai fost obligat și la plata sumelor de 1000 lei reprezentând daune materiale și 2.000 lei cu titlu de daune morale către partea vătămată. Totodată, bătrânul va mai fi nevoit să achite spitalelor din Vidra și Focșani sumele de 1.182,73 lei, respectiv 861 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale de care a beneficiat Maria I..
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?