Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Tinerii şoferi, sfătuiţi să respecte legislaţia rutieră


   Comisarul șef Teodor Dumitrache și agentul șef principal Doru Stănilă, de la Serviciul Rutier, din cadrul Poliției Panciu, au organizat, ieri, o întâlnire cu elevii claselor a XII-a și a XIII-a de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”. Cu acest prilej, polițiștii și-au propus să-i informeze pe tinerii care au împlinit 18 ani și care au obținut deja permisul de conducere ori sunt cursanți ai școlilor de șoferi la ce pericole se expun în cazul nerespectării legislației rutiere în vigoare.
   În deschidere, comisarul șef Teodor Dumitrache a precizat că acțiunea Poliției are ca punct de plecare accidentul rutier petrecut în urmă cu două săptămâni, la ieșirea din Panciu, în urma căruia și-a pierdut viața, la numai 19 ani, eleva Dana Amăricăi, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici”. Acesta i-a îndemnat pe elevi să ia în serios atât sfaturile instructorilor, dar și ale șoferilor cu experiență, pentru a învăța să stăpânească mai bine volanul și mașina. „Reflexele unui bun șofer nu se formează într-o lună, ci în timp. Åži un șofer cu experiență mai greșește, dar un începător! Voi sunteți la vârsta la care credeți că sunteți în stare de orice și vreți să dovediți că sunteți stăpânii șoselelor”, a mai spus comandantul Poliției din Panciu.
   Agentul șef principal Doru Stănilă le-a mai vorbit apoi, tinerilor șoferi despre importanța purtării centurii de siguranță, rolul acesteia și de ce, în unele accidente, centura de siguranță poate salva nu numai viața șoferilor, ci și a pasagerilor aflați într-un autoturism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?