Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Bărbatul acuzat de contrabandă vrea în R. Moldova


   Cetățeanul moldovean Iurie Å¢urcan, prins în trafic în timp ce conducea un autoturism plin cu pachete cu țigări de contrabandă, nu are voie să părăsească țara încă 30 de zile. Magistrații Tribunalului Vrancea au respins, ieri, recursul formulat de acesta împotriva deciziei de a prelungi măsura preventivă de a nu părăsi țara.
   Apărătorul acestuia, avocatul Cristi Dragovici, a susținut în fața instanței de judecată că nu a fost respectată procedura de comunicare a prelungirii măsurii preventive. Avocatul a arătat că al său client a fost chemat la organul de urmărire penală pe 4 aprilie. Atunci moldoveanului i   s-ar fi adus la cunoștință că măsura de a nu părăsi țara a fost prelungită din data de 2 aprilie. Având ultimul cuvânt, moldoveanul a declarat că soția sa a născut în urmă cu două săptămâni, în Republica Moldova, și că nu a putut să fie alături de ea, pentru că nu are voie să părăsească teritoriul României. Procurorul de ședință a susținut că procedura a fost îndeplinită și a cerut respingerea recursului.
   Reamintim că Iurie a fost depistat în trafic la Popești, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Cotești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit în mașina condusă de acesta 51.000 de pachete cu țigări, respectiv 1.020.000 țigarete, pachetele nefiind timbrate. Împreună cu Iurie mai era un alt cetățean moldovean. Cei doi nu le-au putut arăta polițiștilor documentele de proveniență. La primele audieri, șoferul a declarat că a fost plătit să conducă acel autoturim și că nu știa ce se afla înăuntrul mașinii, marfa neaparținându-i. Iurie a fost propus pentru arestare preventivă, dar judecătorii au decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?