Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Locuitorii de pe strada Rovine, în război cu Primăria Focşani


   Mai mulți cetățeni de pe strada Rovine, din cartierul Obor al municipiului Focșani duc o „muncă de Sisif” pentru a convinge autoritățile locale să le asfalteze strada și să le facă trotuare. Oamenii au făcut adrese peste adrese, pentru a-și arăta nemulțumirea și pentru a le cere autorităților locale, să se implice și să le rezolve problemele.
   Totul a început în 2003, când reprezentanții Primăriei Municipiului Focșani, i-au anunțat pe oameni că strada nu este inclusă în lista de investiții pentru asfaltare în acel an, dar că se va face o amenajare provizorie cu criblură de mixtură, lucru care s-a și realizat. Mai mult, adresa precizează că, în anul 2004, când se vor face din nou investiții va fi inclusă și strada Rovine. În anul 2007, sătui de așteptare, oamenii mai fac o adresă către Primăria Municipiului Focșani. Åži de această dată, primesc același răspuns și anume că strada lor nu a fost inclusă în programul de investiții din anul 2007, dar că în 2008 se vor face mult așteptatele lucrări de modernizare a carosabilului, inclusiv accese mobile și trotuare pietonale. În anul 2009, primesc o altă adresă de la Primărie, în care sunt anunțați că până în luna august a aceluiași an, lucrările de asfaltare vor fi gata. Numai că și în anul 2013 oamenii trăiesc tot pe o stradă plină de mocirlă. „În 2010, în urma discuțiilor cu domnul primar ni se spunea că cei care aprobă de fapt alocarea de fonduri sunt consilierii locali. Așa că am trimis o adresă către toți consilierii locali, la fiecare partid în parte. Nici astăzi nu avem strada asfaltată”, spune Mihai Nechifor, locatar pe strada Rovine.
   Pe lângă faptul că s-au lovit de amânări și iar amânări, în toată această perioadă, s-au făcut lucrări de racordare a imobilelor de pe stradă la rețeaua de gaz, la electricitate și canalizare. Fiecare firmă care a făcut aceste lucrări, spun oamenii, le-a lăsat neterminate și le-a distrus strada. „În 2003, am făcut scris la domnul Marian Oprișan și ne-a dat criblura de pe bulevardul Independenței și până la biserică era asfaltat tot. După aia, a venit canalizarea, a lăsat pământul aici, a stricat tot și nu a mai reparat. Următoarea lucrare a fost gazul, care a venit aici, a lăsat pământul, iar a nenorocit tot. A treia lucrare a fost pentru cablurile de electricitate, care la fel au lăsat pământul scos. Pe urmă, le-am cerut la primărie: când decartați, puneți niște dale, una colo, una colo, să poată să pășească și omul, să poată ieși copiii când se duc la școală. Uitați ce ne-a adus: un rând de borduri și chiar le-am spus să meargă ei pe astea, dacă pot! A mai venit cu încă un rând de borduri, dar cine poate să meargă pe ele? Cum poate să meargă pe astea un bătrân cu un parastas în mână, la biserică?”, se întreabă Mihai Nichifor.
   Pe strada Rovine din cartierul Obor locuiesc de zeci de ani, 40 de familii, tineri și bătrâni, care spun ei, trebuie să aibă în dotare, pe timp de ploaie, cizme de cauciuc, pentru că altfel nu pot ieși din mocirlă.  „Este bătaie de joc, atât mai putem spune!”, ne-a declarat și Åžtefan Pătrașcu. Oamenii sunt cu atât mai nedumeriți cu cât, în capătul străzii lor s-a înființat de curând o altă stradă nouă, strada Zăbala, unde sunt doar câteva case, în rest este câmp și unde s-au făcut lucrări de amenajare. „Este mai mult câmp și două case și s-au făcut lucrări de canalizare și le-au pus și rigole, iar noi care stăm de atâta timp aici, stăm în noroi. Noi nu avem nimic împotrivă, să facă, așa și trebuie, dar pe strada noastră de ce nu se face”, subliniază Mihai Nechifor.
Contactat de reporterii noștri, viceprimarul Gabriel Necula a precizat că se va interesa de situația de pe strada Rovine și ne va comunica opinia sa, dar nu a revenit cu informațiile promise.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?