Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

„Vreau să existe o speranţă pentru copiii noştri“


Adrian Sobaru, electricianul TVR care înainte de Crăciun s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, a spus, la Antena 3, că nu a recurs la acest gest din lipsa banilor, ci ca o revoltă, pentru că a văzut că nu mai există speranță pentru copii. „Mă doare de când am văzut că nu mai există speranță pentru copii, nu se mai vede luminița. Lumea trebuie să înțeleagă că nu trebuie să facă gesturi ca al meu. Eu tremuram, nici nu mai știu ce am făcut”, a spus Adrian Sobaru la Antena 3.
El a adăugat că gestul său a fost unul de revoltă față de ceea ce se întâmplă în prezent cu copiii din România. „Bănuiesc că nu sunt singurul, primul sau ultimul. Începem să nu scoatem capul afară pentru că ne e frică pentru ziua de mâine, devenim roboți. Să nu ai dreptul să spui nimic este rău pentru societate”, a mai spus Sobaru.

El a precizat că protestul lui nu are legătură cu „tăierea” unei părți din suma care o primește ca ajutor pentru copilul său care suferă de autism, ci pentru a vedea o speranță. „Dacă lăsăm lucrurile așa înseamnă că hoția și minciuna sunt bune, iar bunul simț trebuie să dispară”, a afirmat acesta.
Adrian Sobaru a mai spus că a început să protesteze când a văzut că oamenii sunt tratați ca niște cifre. „Mă doare pentru că am început să devenim niște numere. Ei nu gândesc că a da un om afară din serviciu nu înseamnă să pierzi un salariu, în cazul meu înseamnă să pui o familie în imposibilitatea de a trăi. Nu vreau să înțeleagă lumea că am făcut gestul pentru mine, ci pentru că vreau să existe o speranță pentru copiii noștri”, a spus Sobaru.

El a precizat că atunci când s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului știa doar că vrea să transmită un mesaj. „Atunci când am sărit nu m-am gândit dacă voi muri sau nu, știam doar că vreau să transmit un mesaj”, a spus Sobaru.

Acesta și-a explicat, pe parcursul interviului pentru Antena 3, situația familială. Sobaru a afirmat că venitul familiei sale, care numără șase membri – soția, cei doi copii, dintre care unul suferind de autism, precum și alte două rude, despre care nu a dat niciun fel de informație, este de aproximativ 3.000 de lei lunar. „După cheltuielile cu copilul bolnav rămânem cu aproximativ 300 de lei de membru de familie pe lună”, a spus Sobaru.

Întrebat de moderator cum reușește să facă economii, Sobaru a afirmat că, deseori, se îmbracă, și el și familia sa, de la magazinele second hand, pentru a-i rămâne mai mulți bani pentru tratamentul copilului suferind de autism.
„Se spune că totul este gratuit, dar nu e adevărat”, a spus Sobaru.
Adrian Sobaru are un copil bolnav de autism, un băiat în vârstă de 15 ani, și o fetiță în vârstă de puțin peste șapte ani.

Întrebat cum vede reacțiile de după protestul său, Sobaru a răspuns că este trist pentru că nimic nu s-a mișcat, criticând, de altfel, în mai multe rânduri, lipsa de solidaritate a românilor, dezbinarea societății. Întrebat despre copilul său bolnav de autism, Sobaru a spus că acesta are un talent deosebit în a lucra pe computer și o înclinație specială în a vorbi limba engleză.
Sobaru a povestit, râzând amar, episodul întoarcerii sale acasă, la ieșirea din spital. „Ca să realizați ce înseamnă un copil cu autism – i-a spus mamei sale că a văzut la televizor protestul meu și a spus tati a avut noroc că a avut airbagurile bune la el”, a povestit Sobaru.

Moderatorul l-a întrebat pe autorul protestului de acum două săptămâni din Parlament cum îl vede și ce i-ar transmite șefului statului. „Băsescu mi-aș dori să se schimbe. E diabolic prin tot ceea ce face. Gândirea lui e diabolică. Parcă nu-și mai dorește cetățenii pe Pământ”, a răspuns Adrian Sobaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?