Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Oră de istorie în biserica din Domneşti


   Elevii Åžcolii din Domnești au avut parte de o lecție specială despre cultură, în biserica „Adormirii Maicii Domnului” din localitate. Ei au stat de vorbă cu monografistul Petre  Abeaboeru, cu profesorul doctor Nicolae Damian, dar și cu preotul din localitate. 
   Lăcașul de cult din Domnești este atestat documentar la sfârșitul secolului al XVII -lea, fiind ctitorie a domnitorului Dabija Vodă. Gazdele i-au primit pe invitați cu un miniconcert de cântece religioase, fiind și înregistrați video, pentru ca spectacolul să fie difuzat ulterior pe un post de televiziune național. De altfel, corul de copii, coordonat de profesoara Niculina Balercă, a obținut numeroase premii la concursuri. „Elevii noștri au asistat la o adevărată lecție de istorie, de iubire pentru patrie și patrimoniul nostru. Au descoperit seva națiunii noastre”, a declarat Nicolae Damian, sufletul activităților educaționale din această localitate. 
   Cu acest prilej, s-a constituit un „Club de Patrimoniu”, având ca scop cunoașterea de către elevii acestei școli, a celor mai importante obiective culturale de patrimoniu din județ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?