Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Directorul adjunct al APIA, cercetat penal deoarece a condus băut


   Directorul adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA), Petrache Riciu, care pe 21 martie a fost implicat într-un accident rutier, avea la momentul evenimentului o alcoolemie de peste 1,00 la mie alcool pur în sânge. Potrivit unor surse, peste 1,00 la mie a avut la ambele probe prelevate. 
   Reprezentanții IPJ Vrancea nu ne-au comunicat informații cu privire la rezultatele probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Ei au transmis doar că „referitor la evenimentul rutier produs pe DN 23  vă comunicăm faptul că se efectuează cercetări conform art. 87 alin 1 din OUG 195 /2002 R – conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani”
   În conformitate cu legea, în cazul în care îmbibația alcoolică depășește 0,80 grame/ litru alcool pur în sânge, pe numele șoferului este întocmit dosar penal, el riscând între 1 și 5 ani închisoare. De asemenea, permisul îi este suspendat. Alcoolemia de până în 0,80 grame/ litru alcool pur în sânge, inclusiv, este considerată contravenție și se sancționează cu suspendarea permisului de conducere și amendă.
   Reamintim că pe 21 martie, în comuna Răstoaca, într-o curbă la stânga, Petrache Riciu a pierdut controlul mașinii de serviciu, la volanul căreia se afla, a ieșit în afara părții carosabile și s-a oprit într-un copac. După accident, polițiștii au ajuns și ei la fața locului. Așa cum se procedează în toate cazurile, directorul adjunct al APIA a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,68 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, apoi i-au fost recoltate probe biologice de sânge. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?