Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Proiect european pentru dezvoltarea liceelor tehnologice


   Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani au fost selectate să participe la proiectul strategic „Parteneriate active școală-întreprindere pentru îmbunătățirea formării profesionale inițiale- PAÅžI ÎN FPI”. Cele două unități de învățământ focșănene fac parte din rețeaua Bacău, care este județ pilot la nivel național.
   Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea capacității învățământului profesional și tehnic de a asigura calificări și oferte educaționale relevante pentru nevoile pieței muncii, prin colaborarea directă cu reprezentanții mediului economic. În acest sens, se urmărește îmbunătățirea gradului de cunoaștere a cerințelor și condițiilor concrete de pe piața muncii în rândul reprezentanților IPT, al autoritățior publice interesate și al beneficiarilor sistemului din toate cele 42 de unități administrative, dar și crearea unor cadre generale favorabile stabilirii unor parteneriate școală-întreprindere, prin realizarea unui studiu de oportunitate, a unor seminarii de informare/conștientizare și a „Săptămânii PAÅžII FPI”.
   De asemenea, se are în vedere asigurarea colaborării directe și complexe a unităților de IPT cu reprezentanți ai întreprinderilor, prin implementarea în 20 de județe a unor parteneriate active școală – întreprindere în vederea îmbunătățirii ofertei IPT. Nu în  ultimul rând, prin implementarea acestui proiect se dorește multiplicarea efectelor, prin diversificarea modalităților de cooperare și atragerea tuturor actorilor interesați. „Este vorba despre un nou proiect, beneficiari fiind elevii, profesorii, părinții și întreaga comunitate locală. Noi avem o problemă, avem nevoie de parteneri, agenți economici. Nu am găsit nicio modalitate convingătoare în momentul de față, încât școlile și agenții economici să se întâlnească la un loc. Acel liant nu l-a putut face nimeni. Åžcolile cu toată bunăvoința lor, Inspectoratul Åžcolar la fel, poate că și agenții economici își doresc lucrul acesta, dar nu știu de unde să pornească”, a precizat inspectorul de specialitate Tincuța Zaharia.
   Proiectul strategic „Partene-riate active școală-întreprindere pentru îmbunătățirea formării profesionale inițiale-PAÅžI ÎN FPI” este finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul POS DRU Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?