Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Căminul de bătrâni de la Fitioneşti va purta numele lui Mircea Diaconu


   Primăria Fitionești a organizat, sâmbătă, seminarul intitulat „Aici poate fi casa ta!”, ocazionat de închiderea proiectului „Extindere și reabilitare clădire existentă în vederea înființării unui Centru asistență și suport pentru persoane vârstnice – Fitionești, județul Vrancea”. Proiectul, derulat timp de 19 luni și realizat în parteneriat cu Fundația „Pro Armonia”, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3: „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenție 3.2 – „Reabilitarea/modernizarea/ dezvoltarea și echiparea serviciilor sociale”. „Valoarea totală a proiectului a fost de 3.820.634,92 lei, din care 60.545 lei au reprezentat 2% contribuția locală, respectiv valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului”, a spus, în deschidere, primarul Iordache Cazacu.
   Potrivit acestuia, de serviciile Centrului de asistență vor beneficia 26 de persoane, care vor avea la dispoziție un cabinet medical și unul psihologic, o sală ergoterapie-terapie ocupațională, o sală de gimnastică și kinetoterapie, dotată cu echipamente specifice pentru recuperare neuromotorie, precum și o sală de socializare și activități de recuperare în grup/club, amplasată central, în zona cazării, dotată cu canapele, fotolii, scaune pliante și aparatură pentru audiții, proiecții și bibliotecă.
   Totodată, Centrul mai este dotat cu recepție, amplasată în imediata apropiere a intrării principale, bloc alimentar, bucătărie, oficiu pentru pregătirea porțiilor și livrarea hranei, o sală de mese cu capacitatea de 30 locuri, un grup social dimensionat la o capacitate de 10 persoane, o spălătorie, magazii și depozite pentru materiale și echipamente. Totodată, Centrul mai beneficiază de o centrală termică de 200 Kw care funcționează cu combustibil mixt.
   Primarul Iordache Cazacu a ținut să precizeze că „acest Centru nu reprezintă un azil pentru bătrâni sau pentru bolnavii cronic, ci un Centru de asistență și suport pentru vârstnici”. Acesta a adăugat că persoanele care vor beneficia de serviciile Centrului vor fi cazate în sistem hotelier, în 10 camere, tip garsonieră, cu câte 2 paturi și grup sanitar și 2 camere cu câte 3 paturi și grup sanitar.
   Iordache Cazacu a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la implementarea proiectului, în special președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan și secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Iulian Matache, dar și fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, regretatul Mircea Diaconu, căruia participanții la seminar i-au păstrat un moment de reculegere. „Aș dori ca acest Centru de asistență și suport pentru persoane vârstnice să poarte numele de Mircea Diaconu”, a încheiat primarul Iordache Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?