Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Deţinuţii s-au „împrietenit“ cu calculatorul


   Deținuții din Penitenciarul Focșani au absolvit ieri cursul de inițiere în meseria de ,,Operator introducere, validare și prelucrare date”. 
   În cadrul proiectului ,,Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate”, Penitenciarul Focșani, în colaborare cu Fundația Åžcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – filiala Vrancea, a organizat, în perioada 9 ianuarie  – 9 februarie 2013, cursuri de inițiere în meseria de ,,Operator introducere, validare și prelucrare date”  pentru persoanele private de libertate.
   Ieri, 11 persoane private de libertate din Penitenciarul Focșani au susținut examenul de absolvire organizat la finalul cursului, fiind declarați admiși toți participanții. Aceștia vor primi certificate de  absolvire recunoscute de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.
   De asemenea, în scopul asigurării creșterii și diversificării competențelor profesionale ale persoanelor condamnate definitiv la pedeapsa închisorii, aflate în custodia Penitenciarului Focșani, începând cu data de 12 februarie 2013, 14 deținuți au început  cursul de calificare în meseria de „zidar, pietrar, tencuitor”, cu durata de 6 luni. „Obiectivele derulării acestor activități constau în creșterea competențelor profesionale și crearea de oportunități pe piața muncii pentru persoanele care au  executat o pedeapsă privativă de libertate, facilitându-se, astfel, reintegrarea socială a acestora”, a transmis subcomisar Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?