Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Dosarul lui Plăcintă, repartizat altui complet de judecată


   Dosarul în care Andrei Plăcintă este judecat pentru comiterea mai multor fapte grave, a fost amânat pentru luna februarie. Cauza a fost trimisă în rejudecare la Curtea de Apel București, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), iar în urma repartizării computerizate dosarul a ajuns pe masa judecătorului care l-a și condamnat. Magistratul a formulat cerere de abținere, care a fost admisă, așa că dosarul a fost repartizat unui alt complet de judecată, primind termen  pentru data de 8 februarie, potrivit reprezentanților Curții de Apel București.
   Dosarul s-a întors în rejudecare după ce ÎCCJ a decis rejudecarea în apel. Andrei Plăcintă a fost acuzat de tentativă de omor, tâlhărie și ultraj contra bunelor moravuri, iar Curtea de Apel București l-a condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.
   Reamintim că în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din București, pe fondul unor neînțelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta și a deposedat-o de un telefon mobil. În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbați, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism Renault, s-a urcat de mai multe ori cu mașina pe trotuar, cu intenția vădită de a-i lovi pe cei doi. În timp ce încerca să țină cu mâinile de capota mașinii, unul dintre bărbați a căzut pe trotuar, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive față-spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice. Bărbatul a decedat un an mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?