Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Focşaniul, acoperit de tornada albă


   Autoritățile au început din noaptea de joi spre vineri lupta cu zăpadă. Din cauza vântului care a suflat în rafală cu o viteză de 70 de kilometri la oră, curățarea străzilor din Focșani a devenit o luptă continuă. Cetățenii din zonele noi ale orașului au sunat la comandamentul Direcției de Dezvoltare pentru a cere intervenția utilajelor. Municipalitatea a mai închiriat câteva utilaje pentru a face față zăpezii.

   Focșaniul a fost lovit de o adevărată tornadă albă are a acoperit tot orașul. Dacă la primele ore ale dimineții situația părea sub control, după prânz circulația pe străzi a devenit mai anevoioasă. Vântul, care ajungea în rafală și la o viteză de 70 de kilometri la oră, le-a făcut munca aproape imposibilă echipelor de deszăpezire. Chiar și așa, pe majoritatea străzilor din Focșani s-a putut circula, în condiții de iarnă.
   Dimineață, cel mai greu s-a circulat în zona de sud a orașului și către cartierul Mândrești, unde mijloacele de transport în comun fie au rămas împotmolite, fie au renunțat să mai treacă prin toate stațiile de pe traseu. „Am avut o problemă la prima oră a dimineții în cartierul Sud, pe traseul 51 unde minibuzul a rămas înzăpezit. Străzile sunt înguste în această zonă și ne-am chinuit foarte tare să trecem și din cauza mașinilor parcate în zonă. La fel și la Onasis, microbuzul cu numărul 9 nu a mai ajuns pentru că nu a mai putut întoarce în stație și oamenii au coborât la Carrefour”, ne-a declarat Ion Diaconu, directorul Societății de Transport Public Local.
   Timp de câteva ore, în jurul orelor 10.00, microbuzele nu au putut ajunge nici la Mîndrești, din cauza unui tir care a derapat și a blocat drumul. În această situație, călătorii care doreau să ajungă la Mîndrești au fost lăsați să coboare în sensul giratoriu, de pe strada Brăilei. „Călătorii au fost informați că nu se circulă spre Mîndrești și cei care au dorit au mers doar până la sensul giratoriu de pe strada Brăilei. Nu am avut ce să facem”, a precizat Ion Diaconu.

Aveți strada înzăpezită? Sunați la 0237.213.103

    Reprezentanții municipalității au luat, în jurul prânzului, decizia de a suplimenta numărul de utilaje de deszăpezire, pe care le-au închiriat, pentru a putea face față viscolului. În total, în oraș au intervenit aproximativ 30 de utilaje: 8 buldoexcavatoare, 3 bobcat-uri, 4 gredere, 6 mașini din care trei cu material antiderapant, un Imog și 4 freze pentru trotuare. Municipalitatea a avut la dispoziție și un tractor mare pe care l-a folosit în zona Laminorul.
    Ieri, la nivelul Primăriei municipiului Focșani a fost convocat și Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în care s-a discutat despre măsurile de intevenție. „Am intervenit pe toate străzile, se lucrează 24 de ore din 24. Utilajele au ieșit pe străzi de joi noapte de la ora 12.00  și au intervenit de la ora 4.00 dimineață încontinuu. Dacă ninsoarea se va mai opri sperăm ca mâine (azi, n.r.) dimineață orașul să fie într-o stare de normalitate. Am intervenit mai întâi pe arterele principale, apoi am intrat în cartiere. Cu utilitățile nu sunt probleme, ENET-ul furnizează căldură în mod normal, la CUP, Electrica nu sunt probleme. La Spitalul Județean am decis să fie permanent un utilaj de deszăpezire, pentru a facilita accesul Ambulanței sau a cazurilor medicale de urgență, la UPU”, ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. Acesta a spus că în atenția municipalității sunt și oamenii străzii, pentru care a fost asigurat adăpost.
    La dispoziția cetățenilor este și un comandament de iarnă care asigură permanența 24 de ore din 24. Reprezentanții acestuia pot primi sesizările cetățenilor care întâmpină dificultăți din cauza zăpezii, la numerele de telefon 0764.995.799 sau 0237.213.103. Ieri, au sunat la dispecerat în special persoanele care locuiesc în zonele noi ale orașului, cum ar fi Laminorul sau pe străzile Trotușului, Tișița, Brâncoveanu.

Un semafor a căzut în intersecția Comcereal

    Din cauza ninsorii și a vântului puternic, un semafor a căzut la intersecția Bulevardului Unirii – Bulevardul București – Strada Anghel Saligny – Strada 1 Decembrie din Focșani. Stâlpul care a cedat nu a afectat, din fericire, nicio mașină și nu a rănit nicio persoană, care trecea prin zonă. La fața locului a intervenit o echipă, pentru înlocuirea stâlpului, semaforul nefiind afectat. Semnalizarea rutieră a fost întreruptă temporar, iar până când stâlpul a fost înlocuit semnalizarea a funcționat pe intermitentîn această intersecție. Tot ieri, din cauza vântului puternic, un copac aflat în spatele magazinului Milcov a căzut. Din fericire, acesta nu a produs avarii autoturismelor parcate în zonă și nici nu au fost persoane rănite. „Colegii noștri au intervenit acolo rapid. Era vorba despre un copac uscat care a căzut între mașinile parcate”, ne-a declarat Neculai Vlăsceanu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focșani.

55 de persoane cazate în internatele școlare

   Câteva zeci de oameni care au rămas blocați între troiene, în mașini, la Tișița, au fost aduși la Focșani, pentru a fi cazați peste noapte în două internate. Este vorba despre 55 de persoane care au dorit să ajungă în Galați, cu mașinile personale, însă viscolul a făcut imposibilă deplasarea la limita dintre județele Vrancea și Galați. „Este vorba despre câteva persoane care au rămas blocate între nămeți, la Tișița. Acum oamenii sunt întorși din drum și aduși în Focșani, unde îi vom caza în locurile pe care le-am pregătit special pentru astfel de situații”, ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.
   Oamenii au fost cazați în această noapte la internatul Liceului nr. 2 – 15 persoane, iar ceilalți 40 la internatul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, unde sunt disponibile 50 de locuri. Primăria mai are pregătite încă 16 locuri libere la Căminul de bătrâni, în cazul în care vor mai apărea astfel de situații.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?