Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Bărbat arestat preventiv pentru că a furat şine de cale ferată


   Un bărbat de 34 de ani, din comuna Cârligele, a primit mandat de arestare preventivă sâmbătă, pentru furt calificat. Joi, el a sustras două cupoane de șină de cale ferată din triajul stației CFR Focșani. Bărbatul, care locuiește în zonă, a observat șinele, a făcut rost de o căruță în care le-a încărcat, apoi le-a transportat la un centru de colectare a fierului vechi, din Focșani. Lipsa celor două cupoane de șină a fost constatată de angajații CFR, care i-au sesizat pe lucrătorii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Focșani.
   În urma cercetărilor efectuate, polițiștii l-au identificat pe principalul suspect, respectiv Marian Marandei. Inițial, bărbatul a susținut sus și tare că nu el este autorul furtului. În momentul în care a fost confruntat cu persoana căreia îi vânduse fierul pentru câteva sute de lei, el și-a recunoscut fapta. Oamenii legii au recuperat o parte din prejudiciu. Paguba a fost evaluată la aproximativ 10.000 lei.
   Vineri, principalul suspect a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.  Pe numele său a fost emis mandat pentru 29 de zile. Polițiștii ne-au precizat că suspectul este recidivist.
   Bărbatul arestat preventiv este tatăl lui Åžtefănel, copilul din canton, a cărui poveste a fost prezentată pe larg într-una dintre edițiile anterioare ale cotidianului „Monitorul de Vrancea”. În ziua în care tatăl său a fost reținut, angajații Direcției Generale de Asistență Socială pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au mers la Golești, la cantonul dezafectat de pe marginea căii ferate, în care trăiesc Åžtefănel și mama sa, Irina Aștefanei. Reprezentanții DGASPC au spus că cei doi vor primi adăpost în Centrul Maternal al instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?