Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Proiectul „Tradiţie şi spiritualitate pănceană”, la final


   Primarul Ion Petre a prezentat, ieri, într-o conferință de presă, găzduită de Casa de Cultură, rezultatele proiectului „Tradiție și spiritualitate pănceană – Proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din orașul Panciu, județul Vrancea”, cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Acesta a avut o valoare totală de 998.218,52 de lei și a fost derulat începând cu luna februarie 2011.
   Ion Petre a declarat că implementarea proiectului realizat în cadrul POR 2007-2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, reprezintă o reușită atât pentru administrația locală, dar mai ales pentru comunitate. „Astăzi reușim să finalizăm un important proiect cu finanțare europeană. Este vorba despre «Tradiție și spiritualitate pănceană», prin care am reușit să promovăm principalele obiective turistice ale orașului Panciu. Mă refer aici la Mănăstirea Brazi, Schitul Sf. Ioan Botezătorul, Beciul Domnesc, Beciul Marin Åžtefan și Beciul Vlădoianu, precum și partea de meșteșug al vinului. A fost un proiect frumos, un proiect bun, prin care, în afară de faptul că s-au promovat obiectivele turistice amintite, a fost promovat chiar orașul Panciu”, a afirmat acesta.
   Primarul a precizat că promovarea obiectivelor turistice s-a realizat la diferite evenimente organizate atât pe plan local, cât și național. În acest context, Ion Petre a ținut să aducă în atenție participarea la 6 târguri și expoziții din țară. „Cred că ne numărăm printre puținele primării din țară prezente cu standuri proprii la asemenea târguri. Consider că ne-am prezentat într-un mod deosebit, cu materiale bine gândite. Am reușit să realizăm cataloage și hărți turistice, albume, vederi, felicitări, într-un cuvânt, o serie întreagă de produse turistice, care au fost distribuite și la muzee, biblioteci, exploatând și promovând, la un  nivel înalt, potențialul turistic al orașului Panciu”, a mai spus edilul.

Film documentar și pagină de web

   Managerul de proiect, viceprimarul Iulian Nica, a adăugat că promovarea orașului Panciu s-a mai realizat prin intermediul unui film documentar, referitor la obiectivele turistice prevăzute în proiect și difuzat la posturi de televiziune cu audiență națională, în cadrul emisiunilor culturale, cât și prin pagina web www.panciuturistic.ro. Iulian Nica a trecut în revistă evenimentele organizate pe plan local în cadrul proiectului, precizând că o parte dintre ele au fost integrate în evenimente de anvergură, cum ar fi Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus”. Nu în ultimul rând, viceprimarul a afirmat că „implementarea proiectului a avut ca efect creșterea atractivității turistice a obiectivelor promovate, acest lucru ducând, totodată, la sporirea circulației turistice pe raza orașului Panciu cu aproximativ 60%”.
   La finalul conferinței de presă prilejuită de finalizarea proiectului „Tradiție și spiritualitate pănceană”, primarul Ion Petre a mulțumit întregii echipe de implementare, anunțând că acesta nu va rămâne singurul proiect care are ca scop promovarea turistică a orașului Panciu. „Noi nu ne oprim aici. Urmează un al doilea proiect, pentru care am semnat deja contractul de finanțare și chiar este în implementare în momentul acesta. Este vorba despre reabilitarea Schitului Brazi, unde avem și o parte pronunțată de promovare a obiectivului. De asemenea, în curând vom depune la finanțare și un proiect privind înființarea unui punct de informare turistică. Acesta ar urma să fie amplasat  în zona Primăriei vechi, mai precis în parcul din zonă. Acolo va putea fi accesată o pagină de internet de promovare a obiectivelor turistice, vor fi găsite hărți turistice specifice fiecărui obiectiv în parte. Astfel, orice cetățean care vine în Panciu și care nu cunoaște orașul, va avea posibilitatea să identifice tot ceea ce avem mai frumos și reprezentativ”, a concluzionat primarul Ion Petre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?