Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Copiii se pot îmbolnăvi la reîntoarcerea în colectivitate


   Reîntoarcerea elevilor și a preșcolarilor la școală, de luni, poate favoriza apariția unor epidemii de viroze și pneumonii. În condițiile în care suntem în plin sezon al virozelor și pneumoniilor, medicii au câteva recomandări pentru părinți și cadre didactice, pentru a evita o epidemie.
   Astfel, părinții trebuie să fie foarte atenți la orice simptom de boală care poate apărea la copii, pentru a se prezenta cu ei la medicul de familie. „Dacă un părinte observă la copil orice simptom de răceală, este interzis să-l mai ducă la școală. Trebuie să se prezinte cu acesta la medicul de familie, pentru a fi consultat și pentru a primi tratament. De asemenea, copiii trebuie să consume fructe și legume proaspete și un supliment de vitamina C, pentru o imunitate bună”, recomandă medicul Marina Maiorov, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Vrancea.
   Atât cadrele medicale cât și cadrele didactice din unitățile de învățământ din județ trebuie să fie foarte atente la starea de sănătate a copiilor. „Este recomandat ca la intrarea în unitatea de învățământ, fiecărui copil să i se facă triajul epidemiologic. Dacă nu există cadre medicale, poate fi făcut și de către cadrele didactice. Dacă copiii prezintă anumite simptome specifice virozelor sau pneumoniilor, ei nu mai trebuie primiți în colectivitate”, a adăugat medicul Marina Maiorov.
   În zilele de luni și marți, medicii de familie și cei școlari vor efectua triajul epidemiologic al elevilor din toate unitățile de învățământ din județ, pentru a verifica dacă aceștia s-au întors bolnavi la cursuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?