Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Supermarketurile, verificate de inspectorii ITM


    Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea au controlat în perioada 22 noiembrie – 31 decembrie 2012 modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la timpul de muncă și de odihnă, precum și identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată pentru lucrătorii din supermarketuri, malluri, magazine/outlet-uri, ținând cont și de promoțiile oferite cu prilejul campaniei „Black Friday”.
    Pentru desfășurarea acestei campanii naționale de control au fost angrenați 10 inspectori de muncă, care au efectuat 20 de vizite de control, în intervalul orar 8.00 – 24.00. „În urma controalelor efectuate la cei 20 de angajatori, inspectorii de muncă au constatat 44 neconformități față de prevederile legale, dispunându-se măsuri cu termene stricte de intrare în legalitate. Principalele neconformități constatate au fost: neînmânarea către salariat a unui exemplar din contractul individual de muncă, neîntocmirea sau întocmirea incorectă a evidenței orelor de muncă prestate de fiecare salariat, nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară, la repausul săptămânal și la munca de noapte”, declară Eliza Botezatu, inspectorul șef al ITM Vrancea.
    În urma neconformităților constatate, inspectorii de muncă au sancționat contravențional 7 angajatori, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?