Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

La Sankt Petersburg a fost inaugurată staţia de metrou “Bucureşti”


   Autoritățile de la Sankt Petersburg au inaugurat vineri stația de metrou „București” (Buharestskaia), a cărei denumire a provocat o serie de controverse, inclusiv o notă de protest din partea diplomației ruse. La ceremonia de inaugurare a participat șeful administrației orașului, Gheorghi Poltavcenko, potrivit Russkaia Slujba Novostei (www.rusnovosti.ru), care menționează că în aceeași zi a fost inaugurată și stația de metrou Internațională (Mejdunarodnaia).
   Comisia de toponimie a administrației din Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) a decis în luna iulie, după mai multe dezbateri, să mențină denumirea stației de metrou „București”, în pofida nemulțumirilor unor locuitori ai orașului, argumentând că arhitectura stației, care va fi inaugurată în decembrie, cuprinde deja imagini cu capitala României.
   În luna octombrie și MAE rus și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că stația se va numi „București”. Într-o scrisoare adresată autorităților orașului, citată de presa rusă, se menționa că România este un stat care nu poate fi numit prietenos, iar relațiile cu acesta stagnează. Diplomația rusă mai menționa că România susține NATO, iar aceste motive ar fi fost suficiente, potrivit instituției, pentru a redenumi stația aflată atunci în construcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?