Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Minifotbal românesc, promovat în Olanda


   Săptămâna trecută la Amsterdam a avut loc cea mai importantă conferință dedicată dezvoltării fotbalului la nivel internațional, The International Football Development. Singurul român invitat la acest eveniment a fost Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, dar și al European Minifootball Federation. Răzvan Burleanu a vorbit despre dezvoltarea minifotbalului în Europa, caracteristicile acestui sport, dar și despre beneficiile practicării minifotbalului.
   Astfel în numai jumătate de an de activitate federația europeană de profil numără 24 de țări membre și peste 600.000 de practicanți, numărul acestora crescând în fiecare lună, datorită faptului că „prin minifotbal jocul este dat înapoi jucătorilor”, după cum declară chiar Răzvan Burleanu.  La acest eveniment au mai conferențiat reprezentanți ai FIFA și UEFA, dar și ai federațiilor naționale de fotbal din Olanda, Anglia, Danemarca sau Norvegia, sau chiar Gerard Houllier, fostul manager al PSG, FC Liverpool, Olympique Lyonnais și Aston Villa, precum și Todd Beane, directorul școlii de fotbal Johan Cruyff care a împărtășit susținerea sa pentru dezvoltarea minifotbalului în varianta de 5+1.
   Următorul eveniment va avea loc în 2014 când minifotbalul se va bucura de un cadru mult mai larg, fiindu-i destinat o secțiune separată în cadrul acestei conferințe internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?