Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Pompierii verifică secţiile de votare


   Pompierii vrânceni verifică dacă sunt respectate condițiile de securitate împotriva incendiilor și/sau protecție civilă în spațiile unde vor fi amenajate secțiile de votare. Verificările au început luni și se vor încheia vineri. Peste 150 de astfel de controale au fost efectuate în cursul zilelor de luni și marți, verificările urmărind modul de exploatare a instalațiilor electrice, a mijloacelor de încălzire, starea căilor de acces și evacuare, precum și asigurarea dotării cu mijloacele de primă intervenție pentru stingerea incendiilor. Până la sfârșitul săptămânii, toate cele 357 de secții de votare din județ vor fi controlate, în planul de verificări fiind incluse și locurile de depozitare a buletinelor de vot. 
   Cu ocazia verificărilor efectuate, inspectorii de specialitate au distribuit materiale cu privire la regulile de apărare împotriva incendiilor ce trebuie respectate pe timpul alegerilor parlamentare. Totodată, cu prilejul verificărilor sunt distribuite și materiale promoționale din cadrul campaniei Ministerului Administrației și Internelor „Tu decizi! Votează legal!”.
   Președinții secțiilor de votare instruiesc, apoi, întregul personal din comisiile electorale privind prevenirea situațiilor de urgență și măsurile care trebuie întreprinse în cazul manifestării acestora. „La instruirea ce se va desfășura vineri vor participa și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care vor aduce la cunoștința responsabililor secțiilor de votare normele specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență ce trebuie respectate premergător și pe durata desfășurării procesului electoral”, a explicat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU. 
   La amenajarea secțiilor de votare se are în vedere ca acestea să fie amplasate, pe cât posibil, la parterul clădirilor, iar montarea cabinelor de votare se face fără diminuarea gabaritelor căilor de acces și de evacuare din clădirile în care se organizează procesul electoral și fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor.  Mobila care se evacuează din interiorul încăperilor în care se amenajează secții de votare nu se amplasează pe căile de acces și evacuare din secția de votare respectivă.
   Totodată, căile de evacuare din clădire trebuie marcate corespunzător și menținute în permanență practicabile. Se asigură respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea mijloacelor de climatizare, precum și a celor de preparat și încălzit hrană, iar instalațiile electrice nu trebuie să fie suprasolicitate.  Spațiile în care se amplasează cabine de votare se dotează cu stingătoare de incendiu funcționale, verificate conform reglementărilor, având în vedere criteriul de cel puțin un stingător de incendiu la 50 metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?