Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Trei morţi şi şase răniţi, într-un accident pe E85


   Doi elevi de 18 ani și un bărbat de 44 de ani au murit, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident de circulație produs pe E85, la ieșirea din Golești spre Urechești. De asemenea, o tânără de 18 ani și o femeie de naționalitate chineză au fost rănite grav. Potrivit polițiștilor, tragedia   s-a produs din cauza unei depășiri neregulamentare.

   Grav accident de circulație pe drumul european, la ieșirea din Golești spre Urechești, în noaptea de duminică spre luni. Un autoturism Fiat, în care se aflau cinci tineri din Vrancea, s-a izbit violent de un Peugeot Boxer, înmatriculat în Suceava, care circula regulamentar din sens opus. Åžoferul Fiat-ului, Ilie Voicu, de 44 de ani, din Dumbrăveni, a murit pe loc. Aceeași soartă au avut-o și doi tineri de 18 ani, Mădălin Å¢andără, din Gura Caliței, și Alexandru Sebastian Tudorache, din Dumbrăveni, care se aflau în aceeași mașină.
   Cei trei bărbați decedați au fost prinși între fiarele mașinii, fiind scoși de pompierii de la descarcerare. „S-au deplasat la fața locului două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială pentru descarcerare și una de lucru cu apă și spumă. Pompierii militari au intervenit cu accesoriile din dotarea autospecialei pentru descarcerarea a trei persoane rămase blocate în autoturismul înmatriculat în județul Suceava. Åžoferul (Fiat-ului- n.r.), pasagerul din dreapta acestuia, cât și un altul aflat pe bancheta din spate au fost scoși de pompieri și predați echipajelor SAJ sosite la fața locului. Din nefericire, manevrele de resuscitare nu au avut efectul dorit, aceștia fiind declarați decedați. În urma accidentului, alte șase persoane au fost rănite, acestea fiind preluate de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean și transportate la spital. De asemenea, pompierii militari au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și gestionare a posibilelor situații de urgență care se puteau crea cât și pentru spălarea carosabilului de urmele de combustibil și resturile rezultate în urma coliziunii”, a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU.
   Două fete care se aflau în Fiat, respectiv Elena Tania Chiru și Ecaterina Paraschiv, ambele de 18 ani, din Focșani, au fost rănite. Nici șoferul și pasagerii din Peugeot nu au scăpat nevătămați. Åžoferul Mihai Mitocariu, de 25 de ani, Valeriu Stoica, de 33 de ani, ambii din Fălticeni, dar și doi cetățeni de origine chineză, Zonghua Chen, de 37 de ani, cu domiciliul în Suceava și Weimin Zhang, de 52 de ani, s-au ales cu răni.

Două victime, în stare gravă

   Åžase ambulanțe din cadrul SAJ au intervenit la locul accidentului. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru cei trei tineri, care erau deja decedați. Celelalte șase victime au fost preluate de medicii SAJ, fiindu-le acordate primele îngrijiri medicale, după care au fost transportate la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean. „Am fost solicitați în jurul orei 00.02 pentru a interveni la un accident rutier produs în apropiere de comuna Urechești, soldat cu 9 victime, din care 2 persoane rănite grav și trei persoane decedate. S-a intervenit cu șase ambulanțe, care au acordat primele îngrijiri medicale victimelor și le-au transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Focșani. Din cele șase victime, două sunt de naționalitate chineză”, ne-a declarat medicul Laurențiu Albiș, directorul medical al SAJ.
   La UPU, cei 6 răniți au fost diagnosticați cu multiple traumatisme craniene, toracice, dar și contuzii. În stare mai gravă era Tania Elena Chiru, care la scurt timp de la producerea accidentului a fost transferată cu o ambulanță la Secția de Neurochirurgie a Spitalului de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați. „O tânără de 18 ani a fost transferată la scurt timp la Spitalul de Urgență Galați, Secția de Neurochirurgie, pentru a fi investigată suplimentar și pentru a primi tratament de specialitate. Aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral închis cu hemiplegie stângă post traumatică, fractură cominutivă de femur, traumatism de bazin și traumatism toracic”, a adăugat medicul Albiș.
   În stare gravă era și femeia de naționalitate chineză, care a suferit mai multe traumatisme și fracturi. În cursul dimineții de ieri ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale. „Pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale în cursul acestei dimineți, deoarece a suferit mai multe rupturi la nivelul organelor interne. În prezent, ea este internată la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului, unde este sub stricta suprave-ghere a medicilor. Starea acesteia este critică. Celelalte victime (din Peugeot-n.r.) sunt internate în Secția de ATI, unde medicii le supraveghează în permanență”, ne-a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
   Rănită ușor a fost o tânără de 18 ani, pasageră în Fiat, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis, o plagă tăiată frontală și un traumatism toracic, ea fiind internată în Secția de Chirurgie. Un bărbat din Peugeot, rănit ușor, a refuzat internarea.

Tragedia a fost provocată de o depășire neregulamentară
 
   Imediat după producerea tragediei, mai multe echipaje din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea au ajuns la locul accidentului pentru a face cercetări. Din verificările oamenilor legii a reieșit că în momentul impactului, autotu-rismul Fiat tocmai efectuase o manevră de depășire. „La data de 3 decembrie, pe DN 2 E85, în afara comunei Urechești, M Mihai., de 25 de ani, din municipiul Fălticeni, județul Suceava, în timp ce conducea autoutilitara marca Peugeot pe direcția Focșani-Buzău, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Fiat, care a pătruns pe sensul său de mers, din direcție opusă, în urma unei manevre de depășire neregulamentară. În urma accidentului a rezultat decesul șoferului care a efectuat depășirea și a altor doi pasageri. De asemenea, alte două tinere, care se aflau în aceeași mașină, au fost rănite. Din accident a mai rezultat rănirea șoferului autoutilitarei marca Peugeot și a altor trei pasageri. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili cu exactitate modul de producere a accidentului”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

   Polițiștii ne-au precizat că Alexandru Sebastian Tudorache a vrut să-și aducă prietena, una dintre fetele rănite, la Focșani. El a luat legătura cu Ilie Voicu, care i-a spus că merge și el la plimbare. Åžoferul unui TIR, martor al evenimentului, a declarat că șoferul Fiat-ului nu circula cu viteză mare, el punând tragedia pe seama ploii torențiale. Acesta a declarat că după ce a fost depășit, Fiat-ul a intrat pe contrasens, unde s-a izbit de Peugeot. 
   Åži șoferul din Suceava a fost, ieri, audiat. El a spus că a văzut Fiat-ul, care nu circula pe banda pe care ar fi trebuit, motiv pentru care i-a făcut flash-uri. Când a văzut că șoferul nu reacționează, a încercat să tragă de volan pentru a evita impactul, dar nu a reușit. Fiat-ul a intrat direct în el.
Traficul rutier pe E85 a fost oprit aproape două ore.

Colegii vor participa la înmormântări
 
   Băieții morți erau elevi ai Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani. Mădălin Å¢andără era elev în clasa a XII-a, iar Alexandru Sebastian Tudorache în clasa a XI-a. „Este un eveniment trist și regretăm ceea ce s-a întâmplat. S-au înmulțit accidentele rutiere, iar șoferii ar trebui să fie mai atenți și să conștientizeze riscurile la care se supun. Colegii vor participa la înmormântări”, a spus directorul unității de învățământ, Gabriel Danielescu.
   Fiat-ul implicat în accident este înmatriculat în județul Gorj, fiind scos la vânzare, potrivit paginii de Facebook a unuia dintre tinerii decedați. Mașina era cumpărată de foarte puțin timp, după cum ne-au spus cunoscuții victimelor.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?