Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

A vândut maşina altuia, apoi a fugit cu banii în Italia


   Gabriel Leuștean, din Mărășești, s-a ales cu dosar penal pentru abuz de încredere, după ce proprietarul unei mașini l-a acuzat că, la sfârșitul anului trecut, i-a înstrăinat fără drept autovehiculul, fugind apoi din țară, cu banii obținuți.
   Daniel G. susține că acest lucru s-a întâmplat în decembrie 2011. El a declarat că Gabriel Leuștean i-a fost recomandat de un prieten, care l-a asigurat că bărbatul frecventează des târgurile auto din Moldova. „Am luat legătura cu el, în vederea intermedierii vânzării autoturismului al cărui proprietar eram. În urma discuțiilor purtate, am avut încredere și i-am predat autoturismul, un rând de chei, precum și actele mașinii. Înțelegerea dintre noi a fost că el va găsi un cumpărător, după care mă va anunța pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare. De la prietenul meu, știam că Leuștean merge prin târgurile auto de la Bacău, Galați și altele, de unde cumpăra sau vindea autoturisme”, a spus acesta. 
   Daniel G. a realizat că lucrurile nu sunt tocmai în regulă de abia la începutul lui 2012, când Gabriel Leuștean nu a mai fost de găsit nici la telefon, nici la domiciliu. „La sfârșitul lui decembrie, mi-a comunicat că găsise un cumpărător pe care urma să-l întâlnesc în luna ianuarie 2012. În cursul lunii ianuarie l-am contactat din nou, dar am remarcat că avea ambele telefoane mobile închise. M-am deplasat la domiciliul lui din Mărășești, ocazie cu care, din relatările vecinilor, am aflat că nu mai fusese văzut de circa 2-3 zile”, a mai povestit proprietarul mașinii.
   În urma unor cercetări făcute pe cont propriu, bărbatul și-a găsit mașina în județul Bacău, numai că ea aparținea altcuiva. „Contractul de vânzare-cumpărare mi-a fost pus la dispoziție de cei de la Serviciul de Înmatriculări din Bacău. Am constatat că semnătura mea, de la rubrica vânzător, nu îmi aparținea, fiind  falsificată de către Gabriel Leuștean”, a declarat Daniel G.
   Prietenul care i l-a recomandat pe Leuștean a dat de urma acestuia în Italia, de abia în august, când l-a sunat pentru a-i spune să revină în țară și să clarifice lucrurile. „A recunoscut că a vândut mașina, dar mi-a spus că nu-l interesează ce se întâmplă și că va veni cu banii atunci când îi va avea”, a precizat el.
   Daniel G. a mai spus instanței că, dacă nu va fi posibil să-și recupereze mașina, dorește ca Leuștean să fie obligat la plata unor despăgubiri în valoare de 4.200 de euro, reprezentând contravaloarea autoturismului.
   Pentru că nu s-a prezentat la proces, Gabriel Leuștean a fost din nou citat pentru termenul din 12 decembrie. Tot atunci, urmează să fie audiat și noul proprietar al autoturismului, care va trebui să explice în ce condiții a semnat contractul de vânzare-cumpărare cu Gabriel Leuștean.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?