Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

11 vrânceni, răniţi într-un accident rutier în judeţul Neamţ


   11 vrânceni au fost răniți într-un accident de circulație produs duminică seara, pe raza județului Neamț. Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 23.15, în comuna Grumăzești. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, șase persoane au fost rănite grav și cinci ușor.
   Din primele verificări ale polițiștilor s-a stabilit că evenimentul rutier a fost cauzat de viteza neadaptată într-o curbă periculoasă. „Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că în timp ce B. Ion, de 52 de ani, din municipiul Focșani, conducea un microbuz, pe DJ 155I, pe direcția Târgu Neamț – Petricani, în localitatea Topolița, comuna Grumăzești, nu a adaptat viteza într-o curbă pe-riculoasă la stânga, în intersecția cu DJ 155J, în condiții de vizibilitate redusă, pe timp de noapte și ceață densă, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod din beton și gardul împrejmuitor al unei locuințe”, transmit polițiștii nemțeni.
   Din accident a rezultat rănirea gravă a șase pasageri, respectiv Stana Moroiu, de 56 de ani, din Gura Caliței, Vasilica Cernica, de 57 de ani, din Focșani, Petrina Toma, de 65 de ani, din Focșani, Georgeta Vasile, de 53 de ani, din comuna Slobozia – Ciorăști, avocata Aurica Dobrițoiu, de 57 de ani, din Focșani, și Ionica Măciucă, de 59 de ani, din Focșani. De asemenea, șoferul și alți patru pasageri au suferit răni ușoare. Este vorba de șoferul Ion Bulimej, de 52 de ani, Didina Filip, de 52 de ani, Luminița Gogu, de 36 de ani, Nicu Roșu, de 35 de ani, toți din Focșani, și Lenuța Bulimej, de 46 de ani, din comuna Tulnici. Åžoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.
   Vrâncenii implicați în accidentul de la Neamț făceau un tur al mănăstirilor din nordul Moldovei. Înainte de producerea accidentului, ei vizitaseră o mănăstire din județul Suceava și se îndreptau către un lăcaș de cult din județul Neamț.
   Potrivit polițiștilor, în mașină erau mai multe persoane decât numărul de locuri disponibil. Microbuzul este prevăzut cu 8+1 locuri, iar în mașină erau 11 persoane cu tot cu șofer. Nu ar fi prima dată când în mijloacele de transport sunt mai multe persoane decât numărul de locuri.
   Polițiștii nemțeni au deschis un dosar penal de cercetare, iar în funcție de starea victimelor și de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare acestora pentru refacere se vor lua măsuri potrivit legii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?