Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: POLIŢIST de 23 de ani, MORT după ce mașina pe care o conducea s-a ciocnit cu o cisternă încărcată cu benzină


Un polițist de numai 23 de ani a murit ieri, în urma unui accident de circulație care s-a produs pe raza localității Pufești. Agentul Cosmin Postolache, care era ajutorul șefului de post din Pufești, se afla la volanul unui autoturism Renault. El venea de la Adjud, unde fusese pentru a susține testarea psihologică, deși se afla în concediu de odihnă. Cosmin era singurul copil al familiei Postolache.
Agentul ar fi încercat să depășească un tir, dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile a deparat, intrând în coliziune cu o cisternă. Potrivit comisarului șef Adrian Huzum, de la Serviciul Rutier, victima nu a adaptat viteza la carosabil ud, iar mașina pe care o conducea a derapat, intrând într-o cisternă încărcată cu 25 de tone de benzină. „Accidentul s-a produs la ora 12.00 pe DN2 E85, pe raza localității Pufești. Din primele cercetări a rezultat că un tânăr de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism marca Renault, pe fondul neatenției în conducere și a neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu o autocisternă, care circula din sens opus. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în șanț. Conducătorul autoturismului a decedat în urma accidentului”, a precizat comisar șef Adrian Huzum.
Șoferul cisternei a declarat că a încercat să-i acorde primul ajutor polițistului, dar era deja mort. „Uitați-vă ce pagubă și la mine…, dar păcat de viața celui din turism… Eu mergeam regulamentar și din contrasens a venit în derapaj. Carosabilul era ud, ningea, iar el a încercat să depășească. Tot s-a dus stânga-dreapta, stânga-dreapta. M-am dus pe  banda cealaltă, dar din păcate uitați-vă ce s-a întâmplat! Am sărit jos să-l ajut, dar am constatat că este decedat. Imediat a ajuns la fața locului un echipaj de poliție și unul de ambulanță, care l-a declarat mort. Eu transportam carburant. 25 de tone de benzină. Îmi pare nespus de rău de băiatul din mașină”, a declarat Mihăiță Dumitrescu, șoferul cisternei.

La locul accidentului au ajuns și pompierii, care au luat măsuri ca în zonă să nu se întâmple o altă nenorocire, având în vedere că cisterna era plină cu benzină. „Am intervenit pentru descarcerarea unei persoane în urma unui accident rutier între un autoturism și o autocisternă. Din păcate, șoferul de pe autoturism era mort. Am intervenit cu modulul SMURD și o autospecială cu apă și spumă pentru asigurarea zonei, deoarece cisterna era plină cu combustibil. Am dat cu material antiderapant, în colaborare cu cei de la drumuri, din cauza condițiilor meteo, deoarece sunt sub 0 grade. Am spălat carosabilul și am intervenit cu nisip pentru a nu se produce polei. Am asigurat zona cu lucruri de primă intervenție pentru a nu se produce și alte evenimente neplăcute”, a afirmat plutonier adjutant șef Sandu Mihai, de la Secția de Pompieri Adjud. 
Biroul de presă al IPJ a dat publicității un comunicat, în care se arată că cercetările în acest caz sunt continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. „La data de 25 noiembrie a.c., ora 12.10, pe raza comunei Pufești, un agent de poliție în vârstă de 23 ani, din cadrul Postului de Poliție Pufești, în timp ce conducea un autoturism pe DN2 – E85, din direcția Adjud către municipiul Focșani, la km 218+850 m, a derapat, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autotractor care se deplasa pe sensul opus de mers. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului autoturismului. La momentul producerii evenimentului, agentul de poliție se afla în concediu de odihnă aprobat. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea”, se arată în comunicat.


13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?