Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Românii cu restanţe la bănci nu vor mai fi evacuaţi din case


   Deputatul de Vrancea, Ciprian Nica, vrea să inițieze un proiect legislativ prin care românii cu restanțe la bănci să nu poată fi evacuați din locuințe dacă nu își mai pot plăti datoriile. Deputatul vrea ca instituțiile bancare să fie obligate să ofere o perioadă de grație de 12 luni pentru cei care nu își mai pot achita ratele la bănci deoarece au rămas fără loc de muncă. Această problemă a fost discutată cu cetățenii la întâlnirile care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Focșănenii i-au cerut deputatului să fie găsită o soluție legislativă prin care să fie protejați în fața executorilor bancari care îi lasă fără locuințe dacă nu își mai pot plăti ratele la credite pentru că își pierd locurile de muncă sau le sunt tăiate salariile. „Voi iniția un proiect legislativ prin care băncile vor fi obligate să acorde un termen de grație de 6-12 luni acelei persoane care are un împrumut și care, din motive neimputabile, a rămas fără loc de muncă și fără posibilitatea de a plăti creditul”, a afirmat deputatul Ciprian Nica.
   Acesta a arătat că situația economică este dificilă pentru mii de familii din Focșani care au avut de suferit din cauza veniturilor tăiate de către fosta guvernare pedelistă. Înglobați în datorii, mulți oameni și-au pierdut locuințele pentru că nu au mai avut cum să își plătească ratele la credite.
   Candidatul USL pentru Camera Deputaților în Colegiul 1 din Focșani, Ciprian Nica, a arătat că pe lista de priorități a USL pentru următorii ani se află creșterea sprijinului pentru pensionari. Social democratul a afirmat că una dintre măsuri, preconizată să intre în vigoare încă din 2013, este ca pensionarii cu pensii mici să beneficieze de rețete compensate 90% și de asistență medicală la domiciliu.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?