Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Sute de vitezomani prinşi pe europeană


Aproape 800 de șoferi au fost amendați de polițiști, la finele săptămânii trecute. Cei mai mulți șoferi au primit sancțiuni pentru depășirea limitei de viteză. Polițiștii au reținut și 39 de permise de conducere, ceea ce este un record.

Tot mai mulți șoferi își riscă viața călcând pe-dala de accelerație până la fund. Rezultatele unei acțiuni a polițiștilor din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, organizate la sfârșitul săptămânii trecute, arată că numărul vitezomanilor este foarte mare. Astfel, pe drumul european și pe drumurile naționale din județ au fost sancționați 768 de șoferi, iar 384 dintre aceștia au primit amenzi pentru că au fost surprinși de aparatele radar în timp ce rulau cu o viteză mai mare decât cea permisă. Valoarea amenzilor a fost de 85.360 lei.
Oamenii legii spun că recordul de viteză al weekend-ului trecut a fost de 170 de kilometri pe oră, în afara localității. Recordul a fost atins și la numărul de permise reținute. Polițiștii au lăsat pietoni 39 de șoferi. 24 dintre ei au ajuns în această situație deoarece au depășit limita de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră, alți 4 au consumat alcool înainte de a se urca la volan, iar 3 șoferi nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Totodată, 6 permise de conducere au fost reținute pentru depășiri neregulamentare și unul pentru neacordare de prioritate. „Acțiunea s-a desfășurat vineri, sâmbătă și duminică și a avut drept scop combaterea vitezei excesive în trafic. S-a acționat cu 13 aparate radar, pe toate drumurile naționale din județ. La acțiuni au participat 7 ofițeri și 29 de agenți atât de la SPR, cât și de la posturile de poliție din localitățile de pe drumul european. În timpul acțiunii au fost verificate și 57 de autoturisme de lux”, a precizat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.
De-a lungul timpului, viteza excesivă a curmat multe vieți și a înșirat multe cruci pe marginea drumurilor. Cu toate acestea, numărul vitezomanilor depistați în trafic nu contenește să crească. Nici amenzile nu-i pot potoli pe șoferii amatori de senzații tari.

Accidente în anchetă

Oamenii legii au făcut cercetări și cu privire la împrejurările în care s-au produs 4 accidente de circulație.
Două dintre acestea au fost grave și două ușoare. Duminică seara, la ora 18.45, în comuna Slobozia Bradului, Costel I., de 35 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, din cauza neatenției a intrat în coli-ziune cu o căruță condusă de Aurel I., de 20 de ani.
Căruțașul a fost accidentat ușor. În aceeași zi, un alt accident s-a produs pe DN 2 – E 85, în afara comunei Pufești. Ion D., de 59 de ani, din Movilița, în timp ce conducea un tractor, la efectuarea unui viraj la stânga nu a acordat prioritate unui autoturism condus regulamentar din sens opus. A rezultat rănirea ușoară a tractoristului, precum și a Simonei D., de 27 ani, și a Silviei B., de 26 ani, ambele pasagere în autoturism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?