Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Judecătoarea Topor, condamnată la şase ani de închisoare


   Judecătoarea Anișoara Topor a fost condamnată la șase ani de  închisoare, în dosarul în care este arestată preventiv pentru infracțiuni de corupție. Fratele său, Aurel Lăduncă, judecat în stare de libertate, a primit trei ani de închisoare.
   În sentința pronunțată ieri de magistrații Curții de Apel Bacău, judecătoarei i-au fost interzise mai multe drepturi printre care și „dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii”, prin urmare, ea nu mai poate fi judecator. În ceea ce-l privește pe Aurel Lăduncă, instanța a menținut măsura de a nu părăsi localitatea până la soliționarea definitivă a cauzei, iar judecătoarei i-au menținut starea de arest. „(…) obligă inculpații T. A. și L. A. în solidar să restituie denunțătorului I. C. sumele de 90.700 de lei și 4.500 de euro, cu titlul de obiect al mitei și traficului de influență, pretinse de inculpată. Constată că din aceste sume încasate cu titlul de mită, inculpații au restituit denunțătorului suma de 12.300 euro. Menține măsura asiguratorie privitoare la instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor de orice natură și oriunde s-ar găsi acestea, aflate în proprietatea inculpatei T. A., dispusă prin ordonanța procurorului din data de 19.12.2011”, se arată în sentință.
   Prin același document s-a dispus și anularea unor înscrisuri „care au avut destinația de a fi întocmite sau obținute în scopul acoperirii activității infracționale a inculpatei sau a ștergerii urmelor acesteia”. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție. 
   Reamintim că pe 8 decembrie 2011, procurorii anticorupție au descins în casa judecătoarei Anișoara Topor și în urma percheziției domicilare, aceasta a fost reținută. Procurorii au propus instanței de judecată arestarea sa preventivă, care a fost admisă.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?