Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: „Universul lecturii de la Gutenberg la Google”


   Elevii Åžcolii „Nicolae Iorga” din Focșani au participat la o dezbatere, ieri, în  cadrul activității extrașcolare „Universul lecturii de la Gutenberg la Google”. Manifestarea a fost organizată la Centrul de Documentare și Informare al școlii și i-a avut ca protagoniști pe elevi din clasele a VI-a B, a VII-a A și C și profesorul Florin Agafiței, membru al Uniunii Scriitorilor din România.
   În prima parte a activității, elevii clasei a VII-a C au prezentat „Jurnal de copil”, o colecție impresionantă de creații literare, atât în limba română cât și în engleză, compoziții plastice și origami dedicate copilăriei și naturii, ghicitori, perle, rebusuri, puzzle, felicitări și jocuri. Toate materialele realizate de copii au fost legate între coperți lucrate manual, cu multă migală, creativitate și originalitate. Fiecare dintre cele șase echipe de lucru a realizat câte o variantă a cărții. Jurnalele au fost admirate atât de colegi cât și de cadrele didactice prezente, respectiv directorul Ioana Sîrbu, consilierul educativ Elena Apopei, bibliotecarul Adriana Măciucă și profesorul Petrică Ene. 
   Acțiunea s-a încheiat în acordurile unei melodii din repertoriul internațional, interpretată de eleva Luiza Nedelcu din clasa a VII-a C, câștigătoare a numeroase premii de specialitate, regionale și naționale. „Timpul s-a scurs atât de repede, încât ne-am dat seama că astfel de acțiuni educative trebuie să continue, pentru că asigură suportul afectiv care contribuie la îmbunătățirea relațiilor interpersonale dintre generații. Într-o vreme în care internetul ca instrument modern de comunicare, informare și divertisment, nu se poate substitui culturii, lectura este necesară formării unui stil de viață bazat pe valori, atitudini și modele demne de urmat”, a precizat Marlena Boldeanu, profesor coordonator.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?