Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Norme de conduită pentru bolnavii dializaţi


   Persoanele dializate vor fi cazate la Spitalul Județean de Urgență Focșani, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni sau Spitalul din Adjud, dacă, în această iarnă, vor exista perioade cu căderi masive de zăpadă. În Vrancea, 141 de persoane fac dializă. Ieri, în cadrul ședinței ordinare a Comitetului județean pentru situașii de urgență, s-au stabilit normele de conduită pentru bolnavii dializați în cazul dezastrelor și a calamităților naturale. „La ora actuală, Centrul de Dializă IHS Focșani, împreună cu autoritățile locale am eloborat normele de conduită pentru bolnavii dializați, în cazul dezastrelor și a calamităților naturale. Totodată, pentru a preîntâmpina anumite situații, am încheiat un protocol de colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Focșani, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni sau Spitalul din Adjud”, a spus managerul Centrului IHS, Marian Slujitoru.
   Normele de conduită vor fi aduse la cunoștință  persoanelor dializate de către autoritățile locale. De asemenea, s-a stabilit ca în cazul unor manifestări meteorologice extreme, serviciile voluntare pentru situații de urgență să ajute personalul care transportă pacienții dializați. Bolnavii dializați, în perioada dezastrelor și a calamităților naturale trebuie să respecte instrucțiunile primite de la autoritățile locale, personalul centrului de dializă sau de la ambulanțierii care execută transportul. De asemenea, în momentul în care sunt anunțați cu privire la manifestarea unor fenomene meteo periculoase, bolnavii trebuie să se pregătească pentru transport având asupra lor un act de identittate și tratamentul medicamentos pentru o perioadă de minim 10 zile. În plus, bolnavul dializat are obligația să fie prezent la data, locul și ora indicată de personalul centrului medical, în vederea efectuării transportului la centrul de dializă.

Centru medical de dializă modern

   După ce s-a încheiat sedința Comitetului județean pentru situații de urgență, managerul Centrul Medical de Nefrologie și Dializă IHS, Marian Slujitoru, l-a invitat pe prefectul Cătălin Kanty Popescu, să viziteze centrul. În acestă unitate, fac dializă, de trei ori pe săptămână, 141 de vrânceni. Condițiile ultramoderne și amabilitatea personalului medical l-au impresionat pe prefect. Reprezentanții centrului medical au explicat și toate etapele prin care trece un bolnav dializat în cadrul centrului. De asemenea, aceștia au adăugat că majoritatea persoanelor care fac dializă în cadrul Centrului sunt pe lista de așteptare pentru un transplant. Din fericire, două paciente care făceau dializă în cadrul centrului au beneficiat anul acesta de transplant de rinichi de la același donator.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?