Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Carduri naţionale de sănătate, din octombrie


   Vrâncenii vor avea carduri de sănătate. Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, spune că în cadrul unei întruniri care a avut loc în Prahova, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a precizat că începând cu luna octombrie vor fi distribuite cardurile naționale de sănătate. Din cele peste 269 de mii de persoane asigurate la nivelul județului Vrancea, vor primi carduri 200 de mii. Celelalte 69 de mii nu vor primi carduri deoarece este vorba de persoane cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani.
   Cardul de sănătate va conține următoarele informații: datele de identificare ale asiguratului; numele și prenumele medicului de familie, numărul de telefon al acestuia; o persoană de contact și numărul de telefon al acesteia; grupă sanguină, Rh; status donator organe; diagnostice medicale cu risc vital; boli cronice.
   De asemenea, în cadrul aceleiași întruniri, președintele CNAS a precizat că și dosarul electronic medical al pacientului va fi implementat. În primă fază, medicii vor începe să raporteze serviciile medicale furnizate și le vor factura în mod electronic, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul CAS Vrancea. Dosarul electronic de sănătate va stoca toate informațiile din istoricul medical al fiecărei persoane, începând cu vaccinurile, analizele făcute de-a lungul vieții, bolile cronice, intervențiile chirurgicale, tratamentele administrate, alergiile, intoleranțele. Toate aceste informații sunt stocate, în prezent, în fișele medicului de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?