Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Există viaţă după doliu!


   Asociația „Există viață după doliu” organizează, pe 24 noiembrie, între orele 18.00 – 19.30, o întâlnire specială, unică, o premieră în România, dedicată persoanelor care au pierdut recent un om drag. Întâlnirea va avea loc online și va consta într-un atelier live (webinar), interactiv, anonim și gratuit. La acest eveniment sunt invitați să participe și acei specialiști care pot fi „prieteni la durere”: psihologi, manageri de resurse umane, preoți, medici, jurnaliști și alți profesioniști care vin în contact cu familii îndoliate.
    În cadrul webinarului ce are ca temă „Familia îndoliată – Ritualuri noi pentru Sărbătorile de iarnă” se va face o scurtă prezentare a Asociației „Există viață după doliu” și se va discuta de ce unele ritualuri tradiționale fac mai mult rău decât bine celor care au pierdut o persoană dragă precum și despre ce ritualuri noi ar putea aduce mai multă alinare familiei. „Ritualurile noi oferă o semnificație specială în viața familiei îndoliate, aduc un pic de echilibru, de alinare și un punct de sprijin și pot fi de un real ajutor în parcurgerea perioadei Sărbătorilor. Sărbătorile de iarnă nu sunt un prilej de bucurie pentru toți oamenii… În familiile care suferă după pierderea unui om foarte drag, luna decembrie și începutul noului an înseamnă multe zile copleșitor de grele”, se precizează într-un comunicat trimis redacției.
    Cei care doresc să participe la această întâlnire de suflet își pot anunța intenția scriind un mail pe adresa: contact@existaviatadupadoliu.ro sau completând formularul ce poate fi găsit pe adresa http://www.linkedin.com/redirect?url=http%3A%2F%2Fwww%2Eexistaviatadupadoliu%2Ero%2F2012%2F11%2F24-noiembrie-ritualuri-noi-pentru-sarbatorile-de-iarna%2F&urlhash=kjER&_t=mbox_mebc (apăsați SUBMIT la finalul formularului, pentru a valida înscrierea).

„A murit! Nu știu ce să fac mai departe!”

   Asociația „Există viață după doliu” este o organizație nonguvernamentală, fără afiliere politică sau religioasă, care a avut din august 2010 până în prezent, peste 2.000 de beneficiari direcți și indirecți. Beneficiarii direcți sunt părinții, copiii, partenerii de viață a peste 50.000 de persoane tinere (sub 60 de ani) care mor anual în România. 
   Misiunea acestei Asociații este de a fi alături de ei pentru a preveni dolii complicate, îmbolnăviri grave sau sinucideri. Echipa este alcătuită din voluntari și specialiști care împărtășesc dorința de a ajuta prin profesionalism, solidaritate, încredere și flexibilitate. „Vrem ca în curând (poate din 2015) orice român, indiferent de venituri și de apartenența religioasă, să aibă un număr de telefon la care va putea suna la orice oră, spunând doar «A murit! Nu știu ce să fac mai departe!» și să fie îndrumat gratuit și empatic spre o soluție adecvată și accesibilă. În cel mai apropiat oraș să găsească un centru de sprijin, cu voluntari bine instruiți, care vor ști ce să îi spună, cu materiale educative despre procesul de doliu și cu un calendar de activități de sprijin organizate în acea perioadă”, adaugă Mihaela Vlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?