Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Drumurile de pe Văile Râmnicului şi Milcovului, modernizate în totalitate


   Lucrările de asfaltare a celor două drumuri naționale de pe Valea Râmnicului, DN 2N și DN 2R continuă în aceste zile pe raza comunelor Jitia și Vintileasca. Practic se poate spune că ambele drumuri vor fi asfaltate în totalitate. Fondurile pentru continuarea lucrărilor de refacere a drumului până la Vintileasca au fost alocate în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Prezenți, ieri, pe Valea Râmnicului, parlamentarii Petru Filip (candidatul USL pentru Colegiul 1 Senat) și Nini Săpunaru (candidatul USL în Colegiul 3 Dumitrești pentru Camera Deputaților) le-au spus oamenilor că reabilitarea drumurilor naționale DN 2N și DN 2R de pe Valea Râmnicului deschide perspectiva dezvoltării turismului și implicit dezvoltarea economică a zonei.

   Începând de luni, compania UMB Spedition a demarat lucrări de reprofilare, balastare și asfaltare a sectorului de drum Jitia-Vintileasca. Tot luni au început lucrările de asfaltare a drumului DN 2R pe raza comunei Vintileasca, unde deja exista o porțiune de peste 3 kilometri asfaltată în anii ‘80. Aseară urmau să fie finalizate lucrările de asfaltare pe sectorul mai sus menționat.
   Începând de azi, constructorul va trece la asfaltarea tronsonului DN 2R pe raza localității Jitia, care are o lungime de 4 kilometri. Concomitent vor  fi executate lucrări de reprofilare balastare și ulterior asfaltare a sectorului de drum Vintileasca-Neculele-Bahnele. Fondurile pentru continuarea lucrărilor de refacere a drumului până la Vintileasca au fost alocate în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, atât la Guvernul României, cât și la Ministerele Finanțelor și Transporturilor. „Lucrările de asfaltare de pe DN 2R Jitia-Vintileasca-Bahnele vor continua până la Vintileasca-Neculele-Bahnele. În această dimineață, CNADNR a semnat contractul de finanțare pentru executarea lucrărilor pe sectorul de drum mai sus menționat.  De asemenea, CNADNR a semnat tot azi (ieri-n.r.) contractul de finanțare pentru continuarea lucrărilor pe sectorul de drum Dumbrăveni – Bogza-Caiata – Mărtinești, dar și pentru continuarea lucrărilor de reprofilare, balastare și asfaltare, pe sectorul de drum Andreiașu de Jos-Butucoasa. Dacă timpul va permite, și acest sector de drum va fi asfaltat anul acesta „, a precizat Marian Oprișan.
    Deputatul Nini Săpunaru a declarat că meritul pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și asfaltare pe sectoarele de drum Jitia-Vintileasca-Bahnele, Dumbrăveni-Caiata-Bogza-Mărtinești și Andreiașu-Butucoasa, îi revine în exclusivitate președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Împreună am făcut demersurile necesare pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale de pe văile Râmnicului și Milcovului, însă această finanțare a fost asigurată inițial până la Jitia pe Valea Râmnicului și până la Andreiașu pe Valea Milcovului”, a spus Nini Săpunaru.
    Constructorul a executat, deja, lucrări de lărgire a părții carosabile, a terasamentelor, au fost făcute plombări pe stratul de asfalt existent și a fost turnat strat de asfalt pe tot sectorul de drum Dumbrăveni-Jitia. Lucrările sunt executate de grupul de firme al omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Investițiile în singurul drum de acces către localitățile de pe Valea Râmnicului sunt realizate după ce oamenii din această zonă au fost practic abandonați de guvernele pedeliste. În câteva luni, Executivul USL, condus de Victor Ponta, a găsit resursele necesare reparării celor două drumuri. De asemenea, au fost realizate lucrări de reabilitare, plombare și asfaltare pe tot drumul național 2M Focșani-Andreiașu.

„De la un drum începe toată șansa de dezvoltare a unei comunități”

   Prezenți, ieri, pe Valea Râmnicului, parlamentarii Petru Filip (candidatul USL pentru Colegiul 1 Senat) și Nini Săpunaru (candidatul USL în Colegiul 3 Dumitrești pentru Camera De-putaților) le-au spus oamenilor că reabilitarea drumurilor naționale DN 2N și DN 2R deschide perspectiva dezvoltării turismului și implicit dezvoltarea economică a zonei. „Sper să putem realiza ceva temeinic în următorii patru ani pentru comunitățile de pe Valea Râmnicului, dar și de pe Valea Milcovului. Pentru mine a fost o surpriză teribilă să văd ce înseamnă un drum bun, pe care să te deplasezi în siguranță și cu rapiditate dintr-o parte în alta a județului. De la un drum începe toată șansa de dezvoltare a unei comunități. Dacă nu ai drum, nu poți să construiești, să faci canalizare, alimentare cu apă și așa mai departe. Voi fi aproape de proiectele din aceste zone. Am să sprijin în mod direct și fără ezitare proiectele de alimentare cu apă cum e cazul la Jitia, dar și celelalte proiecte ale comunităților locale. Nu pot să accept ca în mileniul trei să trăim în România fără să avem drumuri sau apă curentă”, le-a spus oamenilor senatorul Petru Filip.

„Trebuie să unim cele  două văi, Valea Milcovului cu Valea Râmnicului”

   La rândul său, deputatul Nini Săpunaru a susținut că dezvoltarea infrastructurii rutiere este singura soluție pentru dezvoltarea economică a localităților din zona de munte a județului. „Nu putem da drumul la turism decât în acest mod, prin dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Turism înseamnă să mergi de la Jitia, la Vintileasca, Andreiașu, Reghiu pe drumuri bune și sigure. Trebuie să vă faceți cunoscute poveștile pe care le aveți aici, să audă toți românii de tradițiile din munții Vrancei, de Poiana Muntioru în așa fel încât să vină lumea până aici. Într-o zi se va termina și cu exploatarea pădurilor și trebuie să știm că această zonă trebuie deschisă pentru turism. Că este turism balnear sau altfel, acesta este culoarul pe care trebuie să mergem”, a susținut Nini Săpunaru.
   Deputatul a susținut că țelul USL este să unească Valea Râmnicului cu Valea Milcovului prin intermediul unui drum. „Trebuie să unim cele două văi, Valea Milcovului cu Valea Râmnicului, de la Vintileasca-Bahnele la Andreiașu-Butucoasa. În prezent este un drum forestier în lucru, dar care poate fi transferat în administrarea autorităților locale și ulterior în administrarea Consiliului Județean Vrancea. Sper ca împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să facem această trecere între localitățile de pe cele două văi. Vreau ca la inaugurarea drumului să ne întâlnim la izvoarele Milcovului cu oamenii de pe cele două văi”, le-a mai spus oamenilor deputatul Nini Săpunaru.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?