Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Mopedurile vor fi conduse din 19 ianuarie 2013 numai cu permis


   Mopedurile vor putea fi conduse, începând cu data de 19 ianuarie 2013, numai cu permis de conducere, după ce, luni, în Monitorul Oficial a fost publicată legea prin care se modifică Ordonanța de Urgență ce reglementează circulația pe drumurile publice. Potrivit legii, începând cu 19 ianuarie, persoanele care nu dețin permise de conducere din nicio categorie, trebuie să susțină un examen teoretic și unul practic, pentru obținerea permiselor din categoria „AM” „A1” și „B1” pentru mopede, scutere, ATV-uri și alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică, a căror viteză nu depășește 45 de kilometri pe oră, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 de centimetri cubi. Aceste autovehicule vor putea fi conduse, în continuare, de persoanele care dețin deja permise de conducere.
   Examenul pentru obținerea permiselor de categorie „AM”, „A1” și „B1” poate fi susținut, conform legii, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani și implică susținerea unei probe teoretice și a unei probe practice. Proba practică în acest caz constă într-un test de îndemânare susținut în poligon. Permisul de conducere va avea o valabilitate de cinci-zece ani, iar la fiecare reînnoire, șoferii vor fi obligați să facă un control medical.
   Potrivit șefului Direcției Rutiere, comisarul șef Lucian Diniță, în România sunt înregistrate aproximativ 200.000 de mopede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?