Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

15 destinaţii de vacanţă recomandate în 2015


La începutul fiecărui an, mulți ne propunem să fim mai buni, să încercăm experiențe noi sau să ne aventurăm într-o călătorie pe meleaguri îndepărtate.
Cele 15 destinații de călătorie propuse de huffingtonpost.com promit nu numai să ofere momente de neuitat, dar și să ne deschidă mintea și inima.

1. Thailanda a cunoscut o scădere a numărului de turiști în 2014, din cauza tulburărilor sociale, dar promite o revenire în 2015, industria de profil estimând un număr de 29 de milioane de vizitatori până la sfârșitul anului. Această țară este una dintre cele mai frumoase și primitoare destinații din lume.

2. Mulți turiști în căutarea unor experiențe autentice au transformat Islanda într-o destinație de vacanță importantă. Tărâmul gheții și al focului ne înfățișează unele din cele mai frumoase monumente ale naturii, cum ar fi gheizerul Strokkur, izvoarele termale din Laguna Albastră sau cerul luminat de aurora boreală.

3. „Fructul interzis” al turismului american pentru mai mult de 50 de ani, Cuba se află la aproape 150 de kilometri de coastele Floridei. Å¢ara oferă o imaginea unică a unei culturi încremenite în timp. Turiștii se pot bucura de experiențele oferite de artiștii locali, micii întreprinzători și traiul zilnic al cubanezilor obișnuiți. Schimbările diplomatice anunțate recent de Statele Unite în relația cu Havana vor schimba acest peisaj cultural unic, așa că 2015 este un an bun pentru a vizita Cuba, înainte ca țara să fie transformată de influențele Occidentale.

4. Grecia revine și ea pe harta turismului, după ani de frământări generate de criza economică. Atena, considerată creuzetul civilizației Occidentale, merită să fie vizitată. Dar ceea ce atrage mereu turiștii sunt minunatele insule grecești care oferă câte puțin din fiecare: romantism în Mykonos, plaje splendide în Santorini și minuni ale naturii în Creta.

5. A vizita Malaezia este ca și cum ai vizita două lumi diferite. Partea peninsulară este marcată de influențele chineze și indiene manifestate prin bogăția spirituală a acestei națiuni moderne. Partea malaeziană a insulei Borneo, în schimb, oferă imaginea sălbăticiei naturale, cu jungla misterioasă și densă în care culturile străvechi își păstrează tradițiile. Dacă adăugăm și una din cele mai bune bucătării ale lumii, Malaezia devine cu siguranță o destinație încântătoare pentru 2015.

6. Croația este o perlă ascunsă a Mediteranei. Îndelung eclipsată de vecini celebri, cum ar fi Grecia sau Italia, Croația se transformă tot mai mult într-un punct de referință pentru turismul mediteranean. Apele de un albastru turcoaz, plajele scăldate de soare și sutele de insulițe fac din această țară destinația ideală pentru cei care vor să aibă parte de o experiență de calitate. Aici întâlnim unele din cele mai bine păstrate orașe fortificate medievale, peisaje deosebite și oameni primitori.

7. În timp ce Emiratele Arabe Unite devin una din cele mai importante destinații turistice, Dubaiul rămâne reperul celor celebri și bogați. Totuși orașul nu este doar destinația celebrităților internaționale, dovadă fiind faptul că în prima parte a anului 2014 a fost vizitat de 5,8 milioane de turiști. Puține destinații de vacanță oferă plaje fierbinți dimineața și o pârtie unde se poate schia după amiaza. Acestora li se adaugă priveliștea oferită de Burj Khalifa, cea mai mare clădire din lume, dar și experiența unuia din cele mai luxoase și scumpe hoteluri din lume, Burj Al Arab.

8. Vietnamul poate oferi și alte experiențe decât splendidul peisaj de la malul mării, cu stânci ce se ivesc din apele de culoarea smaraldului. O vizită în orașul Ho Chi Minh (fostul Saigon) dezvăluie simbioza dintre metropola modernă și rafinamentul unei așezări franceze. Preparatele culinare vietnameze sunt renumite pentru gust și prospețime.

9. Epidemia de Ebola a ținut departe turiștii de Africa în 2014, însă, pe măsură ce spaima s-a diminuat, vizitatorii au realizat că Africa de Sud nu a fost afectată de teribila boală. Aici turiștii pot avea parte de un safari autentic și se pot apropia, în natură, de lei, elefanți, bivoli, leoparzi și rinoceri. Africa de Sud găzduiește și o importantă diversitate culturală. Unele din cele mai bune vinuri din lume provin din Africa de Sud.

10. Peste 13 milioane de turiști au vizitat Japonia în 2014. Aici tradiția trăiește alături de modernitate. De pe străzile uneia din cele mai moderne capitale din lume poți ajunge rapid, cu ajutorul trenului de mare viteză, să explorezi străvechile clădiri din Kyoto. Japonia este o destinație culturală fascinantă și tot mai apreciată.

11. Costa Rica a cunoscut un număr uriaș de turiști în 2014 – aproximativ 27 de milioane -, iar estimările arată o creștere în 2015. Bijuterie a Americii Centrale, Costa Rica dezvăluie ecosisteme uimitoare, păduri tropicale, munți, râuri, vulcani și plaje la Oceanul Pacific, dar și la Marea Caraibilor. Națiunea este un exemplu în materie de protecție a mediului, o mare parte din teritoriu fiind protejat prin lege. Oamenii sunt primitori iar țara este o destinație indicată pentru cei care caută puritatea naturii, dar și puțină aventură.

12. Egiptul a cunoscut și el tulburări politice în ultimii ani, dar situația s-a stabilizat, iar turiștii se întorc în număr mare să viziteze piramidele, Sfinxul sau mormântul lui Tutankamon, precum și alte vestigii ale antichității. Comorile istorice ale Egiptului sunt printre cele mai importante ale umanității, iar egiptenii sunt foarte primitori. Prețurile ar constitui un alt factor de luat în seamă, în condițiile în care industria turismului din această tară încearcă să își revină.

13. China este tărâmul unde antichitatea se împletește armonios cu modernitatea. Cea mai populată țară din lume încearcă să își aducă locuitorii în secolul XXI cu o viteză record. Zgârie-norii din Shanghai, Armata de teracotă, Marele zid chinezesc oferă turiștilor tot ce poate fi mai bun din prezent și din trecut.

14. Pentru al treilea an consecutiv, Peru a rămas una din destinațiile renumite ale turismului culinar, la același nivel cu Franța sau Thailanda. Bucătăria peruană profită de diversitatea peisajului – plaje, junglă, munți – combinată cu influențele europene, asiatice și africane pentru a deveni o destinație culinară unică.

15. Australia a fost și va rămâne o destinație turistică atractivă. Inegalabila viață de noapte, plajele superbe și peisajul unic fac din această țară o destinație turistică de recomandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?