Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Poliţiştii de la Rutier verifică dacă şoferii au roviniete sau nu


   Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere pun PDA-urile în funcțiune în această săptămână. Acestea le pot spune oamenilor legii dacă un șofer a achitat taxa de drum pentru mașina pe care o deține sau nu. Ei au primit PDA-urile săptămâna trecută, de la Direcția Rutieră.
   Oamenii legii spun că din această săptămână, vor începe să verifice dacă conducătorii auto care circulă pe un drum național au plătită sau nu contravaloarea rovinietei. Până acum, oamenii legii nu aveau posibilitatea să facă astfel de verificări. Ocazional, pe drumurile naționale din Vrancea mai apărea câte o cameră mobilă, care era pusă la dispoziție de Regionala de Drumuri Iași. De cele mai multe ori, camerele erau amplasate pe drumul european, iar șoferii mizau pe faptul că nu au atât de mult ghinion încât să dea, în trafic, peste camera mobilă. Acum, polițiștii de la Rutier pot verifica existența rovinietei, iar șansele șoferilor de a scăpa fără sancțiuni s-au redus considerabil.
   Cu ajutorul acestor aparate vor putea fi făcute interogări în Sistemul de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control a Rovinietei, iar cei care nu au rovinieta achitată vor fi sancționați. În lipsa PDA-urilor, polițiștii nu aveau acces la acest sistem, iar legea cerea expres efectuarea verificărilor în baza de date înainte de aplicarea unei sancțiuni.
   Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Poliției Rutiere Vrancea în urmă cu aproximativ două săptămâni, fiind primite de la Direcția Rutieră. Oamenii legii spun că aceste aparate sunt binevenite, în condițiile în care Vrancea are peste 500 de kilometri de drumuri naționale, lungime care ne situează pe locul II la nivel național.
   Amenzile pentru lipsa rovinietei sunt usturătoare, pornind de la 250 de lei și ajungând la 2.750 lei, în funcție de tonaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?