Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Andronescu: Ordonanţa privind Bacalaureatul profesional intră la Guvern miercuri


   Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că în ședința de Guvern de miercuri va fi prezentată Ordonanța de Urgență privind bacalaureatul profesional, proiect care ar putea fi aprobat săptămâna viitoare.
   Ecaterina Andronescu a afirmat că Bacalaureatul profesional reprezintă „permisul pentru intrarea pe piața muncii” și o șansă pentru cei care nu vor să meargă spre învățământul superior. „Miercuri, vom prezenta în ședința de Guvern proiectul de Ordonanță de Urgență privind bacalaureatul profesional, care se află pe traseu la Ministerul Finanțelor și la Ministerul Justiției. Bacalaureatul profesional este permisul pentru intrarea pe piața muncii și este o șansă pentru cei care nu vor să meargă spre învățământul superior. Este o formă deschisă de învățământ, în sensul în care un tânăr care a susținut Bac-ul profesional se răzgândește și dorește să se îndrepte spre învățământul superior, acest lucru este posibil”, a spus Andronescu.
   Potrivit acesteia, Bacalaureatul profesional ar trebui să îi ajute pe elevi „să devină propriii lor stăpâni, să își deschidă mici afaceri de familie”. Ministrul Educației speră ca OUG privind bacalaureatul profesional să treacă prin Guvern „săptămâna viitoare”. „După mesajele pe care le primesc de la elevi este o așteptare mai mare decât mi-aș fi imaginat pentru această formulă de bacalaureat”, a adăugat Ecaterina Andronescu.
   Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, declara recent că a decis redactarea unei Ordonanțe de urgență a Guvernului privind Bacalaureatul profesional, după ce a constatat că prin procedura parlamentară măsura nu ar intra în vigoare în timp util.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?