Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Candidat pedelist, pus pe scandal în curtea unei biserici din Fitioneşti


   Primarul din Fitionești, Iordache Cazacu, spune că a fost amenințat cu pușcăria, de candidatul ARD pentru Camera Deputaților, Florin Mihail Secară. Potrivit primarului, incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, chiar în curtea bisericii din sat, la puțin timp după ce un camion încărcat cu cherestea a ajuns în curtea lăcașului de cult. „Eram aici când a ajuns (Florin Secară, n.r.), împreună cu toți consilierii PDL din comună și staful lui de campanie. Venisem pentru că șoferul camionului nu știa unde este bise-rica și m-am oferit să-l ghidez, deoarece părintele era la o pomană. Imediat ce m-a văzut, Secară m-a luat la întrebări cu privire la camion și i-am spus că a adus cherestea pentru casa parohială. A început să strige că asta e mită electorală, a filmat, a fotografiat, fără permisiunea nimănui, prin curtea bisericii, după care m-a amenințat cu pușcăria și a sunat la 112”, a povestit edilul.
   Iordache Cazacu spune că mate-rialele de construcție au fost trimise de omul de afaceri Victor Roman, precizând că „lumea știe că el a mai sprijinit biserica și în perioada 2009-2011, în calitate de om de afaceri și pentru că e un om cu suflet”. „Cheresteaua a venit legal, are documente de însoțire doveditoare”, a mai spus primarul.
   Preotul Vasile Dabija a ținut să precizeze că materialul lemnos care a inflamat spiritele va fi achitat. „Singurul avantaj de care ne bucurăm este acela că ne-am înțeles să plătim când vom aduna banii. Noi am mai cumpărat materiale de construcție și de la depozitele din Panciu, dar după o lună trebuia să le achităm și era greu să strângem bani într-un timp atât de scurt. Acesta este un obiectiv care se realizează cu sprijinul enoriașilor, iar lucrările au început de 6 ani”, ne-a declarat părintele Dabija.

„M-a amenințat că de alegeri îmi trimite procurorii pe cap!”

   Primarul Cazacu mai susține că, tot sâmbătă, candidatul ARD l-ar fi amenințat că, pe 9 decembrie, îi va trimite pe cap „toată poliția și toți procurorii”. „Să înțeleg că procurorii de la Suraia se mută acum la Fitionești sau este vorba despre procurorii portocalii care au ridicat, ilegal, ciocanele de marcat de la Ocolul Silvic Privat și anchetează falsuri numai de ei văzute în activitatea lui? Îi anunț că nu mi-e frică nici de unii, nici de alții”, a spus edilul.
   Acesta mai crede că vinovați de incidentul de sâmbătă sunt și consilierii PDL  Dumitru Macovei, Ionică Marian și Conduraru Nicolae, din Fitionești care, „în loc să sprijine comunitatea, sunt în stare să o demoleze”. „Aceștia ne fac hoți și ne acuză că acceptăm mită. Ei și candidatul lor, Florin Secară. Dar eu le răspund că hoți sunt cei precum Udrea, Videanu și ceilalți din PDL, cărora le e rușine să candideze sub sigla partidului, se ascund sub cea de ARD, așa cum au făcut și la alegerile locale, când au crezut că păcălesc lumea cu APV-ul lor. Dar le spun că și acum locuitorii din Fitionești vor fi deștepți și n-o să-i voteze”, spune Iordache Cazacu.
Primarul a mai declarat că va sesiza organele abilitate cu privire la folosirea abuzivă, de către candidatul ARD, Florin Secară, a numărului de urgență 112. „Vreau să știu și eu cum e posibil ca la 112 să sune oricine pentru orice. Aștept să aflu ce reacție are IPJ la toată treaba asta și cine plătește pentru că Poliția a fost pusă pe drumuri degeaba și chiar vreau să văd în ce mod va răspunde candidatul ARD Secară pentru tot ceea ce s-a întâmplat sâmbătă la Ghimicești”, a concluzionat Iordache Cazacu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?