Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Părinţii vor propria şcoală


   Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar (FNAP-IP) dorește realizarea, cât mai curând, a unor școli pentru părinți întrucât aceștia simt nevoia să învețe cum să se comporte cu copiii în diverse stadii, a declarat președintele organizației, Mihaela Gună. „În viitorul apropiat dorim să facem o școală a părinților pentru că trebuie să recunoaștem că sunt lecții pe care nu le dobândim la școală și care trebuie învățate. Trebuie să fim părinți și pentru copilul de grădiniță, să învățăm să fim părinți și pentru copilul de gimnaziu până când responsabilitatea noastră începe să scadă”, a susținut Gună.
   Mihaela Gună a precizat că ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, i-a asigurat pe părinți de sprijinul MECTS în acest proiect. Potrivit Mihaelei Gună, în fiecare județ unde există reprezentanți ai asociațiilor de părinți ar putea să fie organizată o astfel de școală. Reprezentantul FNAP-IP a susținut că inclusiv părinții din mediul rural își doresc o astfel de școală.
   La rândul său, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consideră că școala poate veni în sprijinul părinților prin organizarea unor dezbateri sau prelegeri prin care să înțeleagă ce este mai important în comportamentul lor față de copii. „Fiecare dintre noi învățăm să exercităm o profesiune în viață, dar nu învățăm aproape deloc despre ce înseamnă profesiunea de părinte”, a declarat Andronescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?