Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Primăria Focşani şi CS Prosport organizează cel mai puternic turneu de fotbal pentru copii


   Festival fotbalistic juvenil la Stadionul Milcovul și la Baza Sportivă Dagemar. Academia Hagi, U Cluj Napoca, Ceahlăul, Oțelul, Luceafărul Cluj Napoca, ACS Tîmpa Brașov, Poli Iași, Sporting Suceava și FC Brașov sunt doar o parte dintre echipele participante la cea de-a doua ediție a „Cupei Municipiului Focșani”.  Peste 50 de cluburi și-au anunțat prezența la acest turneu, unde vor participa peste 600 de copii, antrenori și suporteri.
   „Un adevărat regal fotbalistic la nivelul copiilor și juniorilor. Cupa Munici-piului Focșani este o competiție apreciată la nivel național, asta pentru că de fiecare dată cele mai puternice cluburi din România vin la Focșani să-și măsoare forțele. Este clar că, pentru trei zile, în perioada 2-4 noiembrie, Focșaniul va fi capitala fotbalului juvenil din România”, a spus profesorul Laurențiu Muscalu.

„Cupa Municipiului Focșani”, turneu de cinci stele 

   Ajunsă la cea de-a doua ediție, competiția este una dintre cele mai puternice turnee din România. În cele două ediții de până acum au participat peste 100 de cluburi din țară, iar câteva mii de copii s-au luptat pentru trofeele puse în joc. „În numai un an și jumătate, Prosport a reușit să aducă la Focșani cele mai puternice cluburi de fotbal din România. De la Steaua București, Dinamo București și Academia Gheorghe Hagi și până la Åžcoala de Fotbal Dani Coman, Petrolul Ploiești, Kinder Tîrgu Mureș sau FC Vaslui. Competiții puternice organizate la Focșani. Åži acesta este un punct forte pentru Prosport. Colectivul tehnic al celor de la Prosport este unul care îmbină tinerețea cu experiența. Ionuț Constantinescu, Adrian Schinește, George Huluba, Stan Rodinel și Laurențiu Muscalu sunt cei care se ocupă de formarea tinerelor talente”, se arată în comunicatul remis de organizatori.

Prosport a cucerit trofee la Barcelona și Brașov Indoor Cup

   Anul 2012 a fost cel mai prolific pentru Åžcoala de Fotbal Prosport. Grupa 2001 a jucat finala celui mai important turneu din România, Brașov Indoor Cup, cucerind medaliile de argint. Marian Milea a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, iar Ionuț Petrea a câștigat titlul de golgheter în cadrul aceluiași turneu. La Cupa Prosport de anul acesta, grupa 2005 a câștigat medaliile de aur, iar Eduard Pană a câștigat titlul de golgheter cu 18 goluri înscrise.
   La grupa 2001, Prosport a fost la un pas de a câștiga titlul în finala disputată în fața celor de la Stars Brăila. Marian Milea a câștigat titlul de cel mai bun jucător al turneului, iar Rareș Dobrescu a câștigat titlul de golgheter. La Brașov Junior Cup, Prosport a câștigat medaliile de bronz la grupa 2005, dar și titlul de golgheter prin Eduard Pană.
   Ultimul trofeu cucerit în acest an este cel de la Barcelona, unde echipa U 13 a jucat marea finală a turneului cu Torpedo Moscova, pierdută cu scorul de 3-0. „Meritul este în primul rând al copiilor. Sunt trofee cucerite de Prosport numai în acest an. Copiii s-au pregătit foarte bine și asta s-a văzut și la competițiile la care am participat”, a conchis Laurențiu Muscalu. 

Echipe participante la „Cupa Municipiului Focșani” (2-4 noiembrie)

Grupa 2001: Academia Hagi, Prosport Focșani, Åžoimii Gloria Buzău, Poli Iași, Ceahlăul Piatra Neamț, Viitorul Cluj Napoca, Stars Brăila, Oțelul Galați.
Grupa 2002: Academia Hagi, Sporting Suceava, Poli Iași, Juventus Focșani, Ceahlăul Piatra Neamț, CSM Focșani, Oțelul Galați, Junior Galați.
Grupa 2005: Prosport Focșani (Blue), Luceafărul Cluj, ACS Tîmpa Brașov,  FC Brașov, Steagul Brașov, Prosport Focșani (Green), Åžoimii Buzău, Oțelul Galați, LPS Piatra Piatra Neamț și Junior Galați. 

Marian Milea va juca la Academia Hagi 

   Jucătorul legitimat la Åžcoala de Fotbal Prosport Focșani va juca la „Cupa Municipiului” pentru grupa 2001 a Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi. Prosport și Academia Hagi s-au înțeles în privința transferului lui Marian Milea. Jucătorul de la Prosport a fost monitorizat timp de un an de zile de cea mai bună școală de fotbal din România, iar Marian a demonstrat în turneele la care a participat că are calitățile necesare pentru a face pasul spre marea performanță. Marian Milea evoluează pe postul de fundaș dreapta.
   El a marcat două goluri importante în turneul de la Tîrgu Mureș, fiind apreciat de profesorul Aurică Despa de la Academia Hagi. „Marian Milea este jucătorul Prosport din anul 2009. Este un pas înainte pentru el, ca jucător, dar și pentru Prosport. El va juca la Aca-demia Hagi la Cupa Munici-piului. Vor fi emoții mari, dar sunt convins că el își va face treaba profesionist”, a mai spus președintele Prosport, Laurențiu Muscalu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?