Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Gimnasta Diana Damian a adus trei medalii pentru CSŞ Focşani


   Cea mai importantă competiție de gimnastică destinată junioarelor, Campionatul Național s-a încheiat sâmbătă la Deva cu un bilanț de excepție pentru Clubul Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani, trei medalii obținute de Diana Damian, gimnastă care se antrenează la Centrul Național Olimpic de la Deva. Vineri seara, Diana a cucerit medalia de aur la individual compus și, a doua zi, a repetat performanța la bârnă, iar în urma evoluției de la sol, gimnasta de la CSÅž Focșani a obținut medalia de argint. Antrenorii sportivei sunt Florin Roșioru și Nicoleta Răducan.
   Competiția a fost organizată de Federația Română de Gimnastică, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara și a reunit la start se vor reuni cele mai bune sportive de la cluburile CS Farul Constanța, CSS Buzău, CS Onești, CSS Sibiu, CS Dinamo București, CSS 7 Dinamo București, CSS Triumf, CSS 2 București, CSS Galați, CSS 1 Timișoara, CSM Bacău, CSS Bîrlad, CSS 1 Constanța, CSS Focșani,  CS Petrolul, CSA Steaua, CSS Cetate Deva și Lotul de Junioare al României.
   La această competiție au oficiat o serie de arbitri cu o excelentă reputație națională și internațională, printre care s-au aflat medaliata cu argint și bronz la Jocurile Olimpice din 1992 (Barcelona) și 1996 (Atlanta), vrânceanca Gina Gogean și directorul Clubului Sportiv Åžcolar de Gimnastică din Focșani, profesor Adriana Lescovar.

CN de maestre, ultima competiție a anului

   În perioada 16-18 noiembrie, clubul de pe Milcov va concura la Campionatul Național al maestrelor, întrecere care va fi organizată la Onești și care, din acest an, va fi rezervată doar junioarelor. Competiția reprezintă un criteriu de selecție pentru alcătuirea Lotului Național al României pentru sportivele născute în anii 1999 și 2000. „Diana Damian va concura sigur la această competiție la individual, iar clubul nostru încearcă să formeze o formație care să intre în cursa pentru medalii la categoria pe echipe. Sperăm să o avem printre concurente și pe Maria Răuță, gimnastă care a absentat la Deva din cauza unei accidentări”, ne-a declarat directorul CSÅž de Gimnastică Focșani, Adriana Lescovar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?