Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Persoanele fără adăpost, în atenţia poliţiştilor


   Polițiștii vor desfășura o activitate de prevenire a faptelor antisociale comise de persoanele fără adăpost, timp de o lună. La nivelul județului Vrancea, polițiștii vor desfășura activități atât în mediul urban cât și în mediul rural, până pe 15 noiembrie. „La nivelul polițiilor municipale, orășenești, secțiilor de poliție rurală se vor desfășura activități de documentare, în vederea identificării persoanelor din categoria vizată, persoanele identificate în această situație vor fi verificate în bazele de date ale poliției. Pentru persoanele a căror identitate nu a putut fi stabilită, se va întocmi un dosar ce va fi preluat de structura Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în vederea clarificării situației”, se arată într-un comunicat al IPJ.
   Minorii fără adăpost, care vor fi găsiți în cadrul acestei activități, vor fi predați asistenților sociali din cadrul DGASPC, pentru a fi internați în centre de primire, iar persoanele majore vor fi preluate de aceeași instituție, pentru a li se asigura asistență socială în modulele de tranzit.
   Acțiunile pe linia prevenirii și combaterii actelor de cerșetorie și vagabondaj se vor desfășura în colaborare cu Jandarmeria, Polițiile Locale, DGASPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?