Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Pelerinaj la Cuvioasa Parascheva de la Iaşi


   În acest sfârșit de săptămână vrâncenii pot merge la Iași, la una dintre cele mai mari sărbători de peste an. Duminică, 14 octombrie, este sărbătorită Sfânta Cuvioasă Parascheva, prilej cu care are loc în fiecare an un tradițional pelerinaj la moaștele Cuvioasei, considerate făcătoare de minuni. În acest an, în capitala Moldovei sunt așteptați circa 500.000 de pelerini, printre care mulți și din județul Vrancea. Credincioșii vin să se roage și să atingă moaștele sfinte și se așează la cozi kilometrice pentru a ajunge în curtea Catedralei Mitropolitane, pe esplanada căreia sunt expuse moaștele.
   Ieri, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase în procesiune, în jurul Catedralei și prin Bulevardul Åžtefan cel Mare, iar apoi racla a fost depusă pe platoul din fața Catedralei, pentru închinare. Alături au fost așezate fragmente din moaștele Sfântului Cuvios Teofil, aduse la Iași de la Mănăstirea Kitaev din Ucraina.
   Simultan cu sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, la Iași au loc și Zilele Orașului, pentru cei care vor să se relaxeze sau să se distreze. În apropierea Palatului Culturii se desfășoară Festivalul Vinului, iar tot în această zonă va avea loc duminică un concert cu Connect-R, Taxi și Smiley. La Iași va fi organizat și un bâlci, iar orașul va fi înțesat de comercianți.
   Pentru a face față afluxului de turiști spre Moldova, CFR Călători a introdus trenuri suplimentare pe această rută până luni, 15 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?