Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO: Criminal în libertate!


  

 

   Un bărbat de 48 de ani, din comuna Măicănești, a fost găsit mort duminică după amiază, în propria locuință. Gigel Toader nu a murit de moarte bună, având gâtul tăiat, leziuni în zona capului, iar fața acoperită cu un pulover. Anchetatorii și-au dat repede seama că au de-a face cu o infracțiune de omor, iar acum îl caută pe autor. Aseară, două persoane, printre care și fratele victimei, au ajuns la parchet pentru audieri. Cei doi nu recunosc că ar fi comis vreo faptă penală, dar se contrazic în declarații. După ce au dat declarații, cei doi au fost lăsați să plece acasă.
 

   Un bărbat de 48 de ani, din comuna Măicănești, care locuia singur, a fost ucis în propria locuință, nu se știe când. Cadavrul lui Gigel Toader a fost găsit de un vecin, duminică. Acesta l-a strigat de mai multe ori pe vecinul său și văzând nu-i răspunde, a bănuit că ceva nu este în regulă și a chemat organele de poliție.
   Polițiștii au ajuns imediat la fața locului și l-au găsit pe Toader mort, cu capul era spart și gâtul tăiat. Vecinii lui Gigel îl știau ca pe o persoană muncitoare, care locuia singură, dar care mai consuma alcool. Nimeni nu știe cine ar fi putut comite această faptă. „Este clar că avem de-a face cu o faptă de omor. Facem verificări în vederea identificării autorului”, a declarat procurorul Vasile Caștu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care se ocupă de acest caz.
   După ce poliția a finalizat cercetarea la fața locului, trupul neînsuflețit al victimei a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Vrancea pentru necropsie. Medicii legiști vor spune când a decedat bărbatul, dar și care a fost cauza morții.
   Ieri, anchetatorii s-au întors în casa în care bărbatul a fost omorât, pentru a căuta alte probe care să-i ducă la autor. Oamenii legii au bătut din poartă în poartă și au discutat cu vecinii decedatului despre cele întâmplate. Ei au vrut să afle de la aceștia dacă au văzut pe cineva intrând sau ieșind din locuința lui Gigel Toader. Aseară, la Parchet au ajund două persoane pentru audieri, printre care și fratele decedatului. Niciunul dintre ei nu a recunoscut că ar fi comis vreo faptă penală, dar au dat declarații contradictorii. După ce au dat declarații, cei doi au fost lăsați să plece acasă.

„Am înțeles că era lovit la cap”

   Localnicii din Măicănești sunt îngroziți. Oamenii nu înțeleg ce motiv ar fi avut cineva să comită o asemenea faptă. „Știu că l-a găsit mort în casă. A fost găsit de un om, la care muncea cu ziua. A venit să vadă de ce nu se mai duce la muncă și a dat de el. L-a găsit duminică, pe la ora 15.00. Am înțeles că era lovit la cap. Noi suntem cumetri. Sâmbătă l-am văzut ultima dată, că am fost la pomană. Eu am plecat și cam după 15 minute a venit și el acasă. Era un om linștit. Mai bea el câte un pahar, dar nu crea porobleme. Eu nu știu ce motiv avea cineva să-l omoare. Are un băiat care ține cont de el, fosta nevastă se va ocupa acuma de înmormântare. Eu nu știu ce se putea întâmpla. Așa ceva la noi în comună nu a mai fost. De când sunt eu nu am auzit de crimă aici. Sperăm să-l prindă pe cel care a făcut asta și să răspundă. Omori omul nevinovat!”, a spus cumătra victimei, care ieșise în stradă pentru a vedea ce fac polițiștii.

„Tâlharii ăștia te omoară în casă. Trebuie împușcați”

   Vecinul victimei, de peste drum, nu-și poate închipui ce motiv ar fi putut avea  cineva să-l omoare pe Gigel. Era om la locul lui, cu frică de Dumnezeu. „Cică i-a tăiat gâtul. Eu nu am auzit nimic și nici nu am văzut pe nimeni intrând sau ieșind de la el. Nu era băiat rău și nu făcea scandal. Muncea pe la lume și la mine venea, își vedea de treaba lui. Mai bea câte un pahar, dar nu făcea scandal și nici nu venea cu alții care beau pe aici, pe acasă. Am 87 de ani, dar de când mă știu nu am auzit de așa ceva. Tâlharii ăștia care intră peste tine în casă și te omoară, trebuie împușcați. Cum să nu-ți fie frică, dacă intră peste tine în casă și îți taie gâtul?”, s-a întrebat vecinul.
   Ancheta în cazul crimei de la Măicănești este în derulare. Oamenii legii vor continua activitățile specifice pentru a-l identifica pe autorul sau autorii crimei, deoarece nu este exclus ca la omor să fi participat mai multe persoane.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?