Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Victimele Holocaustului, comemorate de elevi


   Victimele Holocaustului din România vor fi comemorate, în această săptămână, de elevii liceelor păncene, cu prilejul Zilei Naționale a Holocaustului, marcată anual pe data de 9 octombrie. Activitățile au debutat ieri, cu vizitarea cimitirului evreilor de pe Valea Åžușiței, când atât elevii de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” cât și cei de la Liceul „Ioan Slavici” au asistat și la o lecție de istorie despre evrei.
Tot la „Ioan Slavici”, în cursul zilei de astăzi, va fi vernisată o expoziție de fotografii despre evreii din Panciu, eveniment care va marca încheierea unui proiect inițiat în săptămâna „Åžcoala Altfel” de profesorii Alina și Marian Luca.
   Mâine, de Ziua Holocaustului, profesorii Mihai Adafini, Luminița Cociorbă și Marian Luca vor organiza o serie de activități la care vor participa clasele a IX-a B și D, a XI-a B și a XII-a D. Tot pe 9 octombrie, și elevii de la Liceul Tehnologic vor participa la o activitate coodonată de profesoara Luminița Iliescu și găzduită de biblioteca instituției. Evenimentul este inclus într-un proiect derulat în parteneriat cu Comunitatea Evreiască din județul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?