Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Zilele Culturii Odobeştene au loc la sfârşitul acestei săptămâni


   Casa de Cultură „Constantin C. Giurescu” din Odobești organizează în perioada 12-14 octombrie „Zilele Culturii Odobeștene”. Manifestările vor debuta vineri, 12 octombrie, la orele 11.00, cu dezvelirea unei plăci memoriale, pe locul unde a funcționat Templul Comunității Evreiești din localitate, demolat de regimul comunist după cutremurul din 1977. De la orele 12.00, la Sala de Lectură a Bibliotecii „Ana Georgescu” se va desfășura simpozionul „Evreii din Odobești în secolul XX”, în cadrul căruia cercetătorul Bogdan Dogaru de la Direcția Județeană Vrancea a Arhivelor Naționale va lansa două din lucrările sale despre evrei.
   Ziua de sâmbătă, 13 octombrie, va fi dedicată scriitoarelor Virginia Hossu și Simona Mateev. Evenimentele culturale vor debuta la orele 11.00 cu vernisajul expoziției de grafică a Virginiei Hossu și lansarea primului album al pictoriței,  „Dialog cu sufletul tău”, (Ed. Terra, 2012). În partea a doua va fi prezentat volumul de debut al scriitoarei Simona Mateev.
   A treia zi, duminică, 14 octombrie, va fi rezervată filmului, de la orele 11.00 putând fi vizionate la Sala de cinema „Constantin Apostol” din localitate, mai multe filme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?