Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

INFORMARE METEO: Răcire accentuată şi vânt în toată ţara


   Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo potrivit căreia, de duminică noapte până marți dimineață temperaturile vor scădea de la 22-24 de grade Celsius la 15-17 grade Celsius în toată țara, va ploua slab și va bate vântul.
   Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), începând de luni, ora 2.00 și până marți, ora 8.00, temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile, vremea devenind rece pentru această perioadă din an.
   Totodată, vântul se va intensifica treptat, depășind la rafală 50 – 60 de kilometri pe oră, iar în zona montană va ajunge la 80 de kilometri pe oră. La munte, la altitudini de peste 1.800 de metri vor fi precipitații mixte, arată ANM în informarea transmisă duminică.
LUNI
   Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, astfel încât temperaturile maxime vor avea valori de la 10…12 grade în nord și în depresiuni până la 20…21 de grade în extremitatea sudică, iar cele minime vor fi între -2 grade în estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral. În prima parte a zilei cerul va prezenta înnorări în regiunile nordice, estice, precum și în zona de munte, unde va ploua pe arii relativ extinse. În rest cerul va fi variabil la senin, iar ploile vor fi posibile numai izolat. În zona înaltă de munte trecător se vor mai semnala precipitații mixte.
   Vântul va continua să prezinte intensificări ziua în sudul, estul și centrul țării, depășind la rafală 50…60 km/h, iar în zona de munte 80 km/h, dar va scădea în intensitate în cursul nopții. Spre dimineață, izolat în depresiuni se va depune bruma și vor fi condiții de ceață.
MARÅ¢I
   Vremea va fi rece pentru această dată, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor situa între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 9 grade, mai coborâte în zonele depresionare spre -3 grade în estul Transilvaniei, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Spre dimineață, local în nord-vest și centru și izolat în rest se va depune brumă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?