Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Trei poduri noi sunt construite în comuna Ruginești

Primăria Ruginești continuă proiectul de investiții care vizează construirea a trei poduri în comuna Ruginești. Este vorba de următoarele lucrări: Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Anghelești; Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Ruginești; Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Văleni. Lucrările vor fi realizate de societatea Camino Construct SRL. Lucrările constau în elaborarea proiectului tehnic, detalii de execuție, documentație tehniă pentru obținere avize, inlusiv DTAC, DTOE, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și execuție lucrări pentru toate cele trei poduri amintite mai sus. „Scopul proiectului și al lucrării îl reprezintă amenajarea a două poduri noi peste râul Domoşiţa ȋn localităţile Angheleşti şi Văleni şi ȋnlocuirea unui podeţ degradat cu un pod nou ȋn localitatea Rugineşti“, se arată în prezentarea pe scurt a investiției. Valoarea contractului este de peste 7 milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

De reținut că tot în comuna Ruginești se află în derulare și proiectul de investiții „Amenajare podețe în Comuna Ruginești, județul Vrancea”. Proiectul vizează amenajarea a 11 podeţe noi ȋn localităţile Copăceşti, Ruginineşti şi Angheleşti, comună Rugineşti. Valoarea a investiției este de peste 2 milioane de lei. este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Reamintim că primarul comunei Ruginești, Ion Avram, a anunțat că a semnat contractul pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Căminului Cultural din localitate. Proiectul este finanțat prin programul FEADR și are o valoare de 500 de mii de euro. „Vor fi schimbate instalația electrică și tâmplăria, va fi extinsă clădirea pentru construirea de grupuri sanitare moderne, bucătărie nouă utilată și o sală în care locuitorii comunei Ruginești vor putea organiza evenimente private. Tot aici se vor desfășura principalele activități din localitate. Căminul Cultural va putea funcționa pe tot parcursul anului fiind dotat și cu o centrală termică“, a anunțat primarul Ion Avram. Acesta a reamintit că mai are în derulare câteva proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii locale.

Sursa foto: Facebook/Primaria Ruginesti, Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?