Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Elevii de la Rugineşti, învăţaţi să circule corect


   Elevii din cadrul Åžcolii Gimnaziale Ruginești au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o activitatea pe teme rutiere, coordonată de consilierul educativ profesor Claudia Adăscăliței și de profesorul pentru învățământul primar Marinela Apostol. Invitat special a fost agentul Cristian Liciu, de la postul de  poliție din localitate. La proiectul educațional intitulat „Să circulăm corect” au participat elevii claselor a IV-a și a VII-a A.
   Scopul organizării acestei activități a fost acela de a-i învăța pe copii regulile de circulație, astfel încât aceștia să nu fie victimele accidentelor de circulație. „Având în vedre că o categorie vulnerabilă de participanți la trafic o reprezintă copiii, atât cadrele didactice cât și polițiștii au considerat că niciodată nu este prea devreme să-i ajute pe aceștia să dobândească cunoștințe care să le permită să se adapteze cu ușurință la condițiile de trafic. Principalele obiective ale organizatorilor le-au constituit cunoașterea și respectarea normelor de comportare civilizată pe stradă, familiarizarea copiilor cu unele reguli de circulație rutieră, precum și cunoașterea unor indicatoare rutiere accesibile vârstei lor. Să învățăm de mici regulile de circulație și să evităm implicarea în evenimente rutiere este motto-ul nostru”, a arătat, într-un comunicat de presă, profesorul Marinela Apostol.
   Agentul Liciu Cristian le-a explicat elevilor care sunt principalele reguli de circulație pe drumurile publice, pe care trebuie să le respecte orice pieton și de ce este important ca toți participanții la trafic să manifeste o conduită responsabilă. „După ce au participat la lecția de prevenire a accidentelor rutiere, elevii au pus în practică cunoștințele însușite. Activitatea de educație rutieră desfășurată a fost dinamică și deosebit de interesantă pentru copii și, prin acest tip de activitate, am încercat să-i determinăm pe elevi să înțeleagă faptul că în anumite situații, o secundă de neatenție poate genera adevărate tragedii”, mai arată profesorul Marinela Apostol.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?