Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Şcolile din Vrancea, cu bune şi rele


   Unitățile de învățământ din județ au fost pregătite, în mare măsură, pentru începerea anului școlar. Concluzia reiese dintr-un raport prezentat ieri la ședința de Colegiu Prefectural, de cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ). Potrivit raportului, au fost igienizate școlile, în proporție de 90-95%. Unele unități nu au primit avizul medicilor de la Direcția de Sănătate Publică deoarece toalete încă funcționează în curte. Cu toate acestea, oficialii ISJ apreciază că în toate cazurile, curțile școlilor se prezintă într-o stare bună. Cât privește pregătirile pentru sezonul rece, în special în școlile din mediul rural, combustibilul este asigurat în proporție de 60%.
   Åži nivelul de pregătire al cadrelor didactice este apreciat de șefii învățământului vrâncean. Din lipsă de elevi, unii vor fi nevoiți să predea simultan, la mai multe clase. Dat fiind că tinerii au refuzat să predea în școli din sate îndepărtate ale județului, unele catedre au fost ocupate de profesori pensionari. Åžefii ISJ dau asigurări că aceste cazuri sunt izolate, optându-se pentru profesorii pensionari calificați, cu experiență. 
   Cât privește activitatea la clasele pregătitoare, chiar dacă inițial a fost o reticență pentru această formă de învățământ, mai ales din partea părinților, șefii ISJ dau asigurări că se desfășoară în bune condiții.   
   Cele 147 de cadre didactice care predau la clasa 0 au beneficiat de cursuri de formare, susținute cu fonduri europene. Vasilica Zaharia, șefa învățământului vrâncean, a precizat că aceste clase sunt dotate cu mobilier specific vârstei elevilor, iar în scurt timp vor sosi și materialele didactice. Ar fi totuși o problemă cu toaletele, în multe unități de învățământ acestea fiind neconforme. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?