Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Milioane de lei, decontate lunar pentru medicamente


   Vrâncenii înghit, lunar, medicamente de câteva milioane de lei. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii august, farmaciile din județ au eliberat medicamente compensate și gratuite în valoare de aproape 42 de milioane de lei lei.
   Potrivit unei statistici prezentate de reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate, cel mai mare consum de medicamente a fost înregistrat în luna martie, când au fost eliberate de farmacii rețete compensate și gratuite în valoare de aproape 4,7 milioane de lei, iar cel mai mic consum a fost în luna august, în valoare de aproape 3,9 milioane de lei.
   Defalcat pe luni, consmulul de medicamente compensate și gratuite este următorul: ianuarie – 4,4 milioane lei; februarie – 3,9 milioane lei; martie – aproape 4,7 milioane lei; aprilie – 4 milioane lei; mai – 4,6 milioane lei; iunie – 4 milioane lei; iulie – 4,2 milioane lei; august – 3,89 milioane lei. Mihai Copaci spune că județul nostru se situează în media națională în ceea ce privește consumul de medicamente. „Consumul de medicamente din Vrancea nu este mare, pot spune că este la fel ca media națională. Åži în alte județe, consumul este similar”, consideră Mihai Copaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?