Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Românii se luptau cu nămeţii, iar MRU cu parfumurile


   Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, a criticat „luxul deșănțat în care fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu trăia din taxele și impozitele plătite de poporul român”. Acesta a declarat că în timp ce pensionarii cu pensii de 1.000 lei erau obligați să plătească impozit, Ungureanu se „trata” cu trabucuri speciale și vodkă fină, cumpărate din banii colectați din impozitele amărâților de pensionari.
   Nica spune că ceea ce este și mai revoltător este faptul că aceste cheltuieli au fost făcute de fostul prim-ministru exact în perioada în care România trecea prin cea mai grea iarnă din istorie. „În februarie 2012, românii din sud-estul României strigau după ajutor, iar Ungureanu, venit în vizită de lucru în Vrancea, strâmba din nas și era nemulțumit că bătrânii nu ies «tovărășește» să pună mâna pe lopată. Îi puțea… probabil că sătenii din Dumbrăveni și din Dumitrești nu se dăduseră, înainte de a ieși din casă, cu parfum Mont Blanc și nu aveau manichiura făcută. Poate că dacă nu s-ar fi luptat zile întregi să supraviețuiască, poate că dacă nu și-ar fi topit zăpada ca să aibă apă de băut, sătenii ar fi pus mână de la mână și ar fi cumpărat un kilogram de carne de vită Kobe și i-ar fi făcut un grătar lui Ungureanu, în speranța că, după ce se va delecta cu carne fragedă, primul-ministru ar putea avea buna-voința să decreteze stare de urgență și să aloce banii necesari pentru deszăpezire”, a susținut Ciprian Nica.
   Parlamentarul social democrat a arătat că în timp ce președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, solicita ajutor pentru oamenii îngropați în nămeți, fostul prim-ministru era ocupat să cheltuiască banii românilor pe băuturi și mâncăruri fine, trabucuri și manichiură. Ciprian Nica a arătat că acest comportament afișat de Mihai Răzvan Ungureanu poate fi coroborat cu pretențiile președintelui Traian Băsescu de a avea o vilă de protocol după ultimele standarde în materie de imobiliare. Așa ajungem să vedem tabloul complet și real al celor care reprezintă astăzi dreapta în România: „oameni pentru care luxul și confortul personal sunt mai presus de nevoile cetățenilor care le plătesc salariul și care, prin munca lor, le întrețin fanteziile luxoase”. „În loc să aibă decența de a plăti toate cheltuielile făcute pentru lux și huzureală, Ungueanu are tupeu și, fluturând steagul unei așa zise drepte, speră, probabil, că va fi ales parlamentar în următoarea legislatură”, a încheiat deputatul Ciprian Nica.
    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?